Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Airbus pārņem vairākumu Bombardier akciju

Eiropas aviobūves uzņēmums "Airbus" paziņojis, ka iegūs vairākuma akciju daļu Kanādas lidmašīnu un vilcienu ražošanas kompānijas "Bombardier" "CSeries" lidaparātu programmā, ņemot vērā "Bombardier" tarifu nedienas ASV.

Šāda vienošanās panākta pēc tam, kad ASV noteica 220% kompensācijas nodevu, kā arī 80% antidempinga nodokli Bombardier CS100 un CS300 lidaparātiem, kas tiek importēti Savienotajās Valstīs.

Šīs nodevas noteiktas saistībā ar ASV aviobūves kompānijas Boeing paustajām sūdzībām. ASV Tirdzniecības ministrija nolēmusi, ka Bombardier ir guvis negodīgu priekšrocību no valsts subsīdijām, pārdodot lidmašīnas ASV aviokompānijai Delta Airlines zem ražošanas izmaksām

Vienošanās starp Airbus un Bombardier nodrošinās iespēju ievērojami samazināt CSeries lidaparātu ražošanas izmaksas un izmantot Airbus starptautisko klātbūtni tirdzniecības veicināšanai, norāda abi uzņēmumi.

Airbus iegūs aptuveni 50,1% uzņēmuma CSALP akciju. CSALP pārvalda CSeries lidaparātu programmu, bet Bombardier piederēs 31% un Investissement Quebec holding - 19% kompānijas akciju.

Iespējama Airbus un Bombardier vienošanās jau tikusi aplūkota arī iepriekš, taču pārrunas pirms diviem gadiem nonāca strupceļā un šī iecere tika atcelta.

Kā ziņots, Latvijas lidsabiedrība airBaltic ir noslēgusi līgumu par 20 CS300 sērijas lidmašīnu piegādi, kļūstot par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas saņēma un sāka lidojumus ar šīs sērijas lidmašīnām.

airBaltic augustā saņēma septīto no 20 pasūtītajām CS300 lidmašīnām. Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits