Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Amazon vadītājs Bezoss izveido fondu cīņai pret klimata izmaiņām

ASV interneta tirdzniecības kompānijas Amazon dibinātājs un vadītājs, pasaules bagātākais cilvēks Džefs Bezoss pirmdien paziņoja, ka viņš piešķir 10 miljardus ASV dolāru, lai izveidotu fondu cīņai pret klimata izmaiņām.

Paziņojumā saviem 1,4 miljoniem sekotāju sociālajā tīklā Instagram Bezoss rakstīja, ka jaunais Bezosa Zemes fonds "finansēs zinātniekus, aktīvistus, nevalstiskās organizācijas - jebkurus centienus, kas piedāvā reālu iespēju palīdzēt saglabāt un aizsargāt dabisko pasauli".

"Klimata izmaiņas ir vislielākais drauds mūsu planētai," paziņoja Bezoss, kura bagātības lielums tiek lēsts ap 130 miljardiem dolāru.

"Es gribu strādāt līdz ar citiem, gan lai paplašinātu zināmos veidus un izpētītu jaunus veidus, kā cīnīties pret klimata izmaiņu postošo ietekmi uz šo planētu, kas mums visiem ir kopīga." 

Bezoss, kurš saglabāja pasaules bagātākā cilvēka statusu arī pēc dārgas laulības šķiršanas pērn, paziņoja, ka jaunais fonds sāks grāntu piešķiršanu šovasar.

Amazon ir izpelnījusies kritiku par to, ka rada lielu daudzumu atkritumu ar tās piegādāto preču iesaiņojumu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisijas ar kompānijas daudzajām preču piegādes automašīnām.

Pat ja Bezoss uzreiz iztērētu jaunajam fondam paredzētos 10 miljardus dolāru, viņš vēl arvien būtu pasaules bagātākais cilvēks, ziņoja laikraksts The New York Times. 

 

Top komentāri

Ezis
E
Būtu labāk algas saviem noliktavu darbiniekiem pacēlis. Viņi regulāri streiko.
Pipars
P
Ko ta tagad sanāk ka Tūnberga varēs no 5 istabu dzīvokļa pārvākties uz krutākiem aprtamentiem...?
VVZ
V
Neko pozitīvu tur neredzu, jo liela daļa finansējuma tiks novirzīta ekofašisma (grētisma) attīstībai, un ekofašisms ir tas, kas pazudinās Eiropu. Mums būs jāmaksā par absurdām idejām arvien vairāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits