Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Amnesty International kritizē Latvijas politiskos līderus par muguras uzgriešanu Eiropraidam

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija Amnesty International kritizē Latvijas politiskos līderus par neiesaistīšanos nedēļas nogalē Rīgā notiekošajās Eiropraida norisēs un norāda, ka viņi "tam uzgriež muguru", teikts paziņojumā organizācijas mājaslapā.

Kā norāda organizācijas Dzimuma, seksuālās un identitātes programmas direktore Lūsija Frīmane, "ir satraucoši redzēt Latvijas valdības acīm redzamo diskomfortu, uzņemot Eiropraidu". Viņa uzsver, ka tā vietā, lai sveiktu pasākumu, kas paredzēts, lai aizstāvētu atklātību un toleranci, Latvijas līderi šķietami tam uzgriež muguru.

Amnesty International atsaucas arī uz Latvijas prezidenta Andra Bērziņa pērnā gada decembra izteikumiem, ka homoseksualitāti nevajadzētu reklamēt un uzspiest.

Kā Eiropas Savienības prezidējošajai valstij Latvijai vajadzētu rādīt piemēru cīņā pret homofobisku diskrimināciju, uzskata Frīmane.

Viņa cer, ka šīs nedēļas Eiropraids parādīs, ka progresu ir iespējams panākt un iesakņojušos diskrimināciju ir iespējams aizvietot ar toleranci.

Jau ziņots, ka Eiropraida centrālais notikums būs EuroPride 2015 gājiens un sapulce, kas 20.jūnijā no plkst.13 līdz 18.30 norisināsies Vērmanes dārzā un tā apkaimē.

Eiropraida dalībnieki 20.jūnijā pulcēsies Elizabetes ielā pie Splendid Palace, tad dosies gājienā pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, tad Tērbatas ielu un gājienu noslēgs Vērmanes dārzā, kur vēl notiks sapulce. Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits