Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Emirates prezidents brīnās, kāpēc jaunie drošības standarti skar tikai atsevišķas lidostas

Reaģējot uz nesen noteikto ierobežojumu, kas liedz no konkrētām valstīm uz ASV un Lielbritāniju lidojošos aviolaineros rokas bagāžā ienest par mobilo telefonu lielākas elektroniskās ierīces, tostarp klēpjdatorus un planšetdatorus, aviokompānijas Emirates prezidents Tims Klārks paudis neizpratni, kāpēc aizliegums attiecas tieši uz sarakstā iekļautajām valstīm.

Emirates flotes bāzes lidosta Dubaijā ir iekļauta sarakstā, tādējādi Emirates ir viena no aviokompānijām, kuras pasažierus tieši ietekmē jaunais ierobežojums. Klārks sarunā ar CNN Money paudis, ka, viņaprāt, drošības līmenis šajā lidostā nav ne par matu zemāks kā jebkurā citā Āzijas, Eiropas, Ziemeļamerikas vai Dienvidamerikas lidostā.

Klārks atzina, ka droši vien ASV un Lielbritānijas varas iestādēm ir pieejami ticami un skaidri pierādījumi par iespējamajiem spridzināšanas draudiem, taču neesot skaidrs, kāpēc jaunie drošības standarti piemērojami tikai konkrētām lidostām konkrētās valstīs.

"Galu galā, ja ASV un Lielbritānija šīs ierīces uzskata par potenciāliem instrumentiem (terora aktu realizēšanai), tās var tikt ienestas jebkurā lidmašīnā, jebkurā citā vietā," uzskata Klārks, turpinot: "mani pārsteidz, ka (ar jaunajiem ierobežojumiem) faktiski mums mēģina norādīt, ka Dubaijas lidostai nav līdzvērtīgu vai pat pārāku iespēju veikt pārmeklēšanu un novērošanu kā lidostās Eiropā, Āzijā vai Amerikā." 

Ierobežojumi attiecas uz reisiem no tādām valstīm kā Maroka, Tunisija, Turcija, Ēģipte, Saūda Arābija, Katara, Apvienotie Arābu Emirāti, Jordāna, Libāna.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka otrdien noteikti jauni ierobežojumi, kas ir tiešas sekas janvārī ASV specvienības reidā Jemenā iegūtās informācijas analīzei. Proti, amerikāņu karavīri Al Qaeda bāzē uzgājuši pierādījumus, kas liecina par teroristu spēju veiksmīgi ievietot pietiekami jaudīgus spridzekļus arvien mazākās iekārtās, tostarp klēpjdatoru akumulatoru nodalījumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits