Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Germanwings katastrofa: Bažas, ka otru melno kasti neatradīs

Otra avarējušā Germanwings lainera melnā kaste - lidojuma datu ierakstītājs - varētu būt tik stipri bojāta, ka neraida signālu, ko meklēšanas operācijā iesaistītie varētu uztvert. Tādējādi izmeklēšanai kritiski svarīgā datu ierakstītāja atrašana varētu kļūt par pamatīgu izaicinājumu, svētdienas vakarā bažas paudis Germanwings mātes kompānijas Lufthansa valdes priekšsēdētājs Kajs Kratkijs.

Turklāt, pat ja melno kasti izdosies atrast, tā varētu būt bojāta tik stipri, ka datus nebūs iespējams nolasīt. Jāatgādina, ka Germanwings laineris _Airbus A320 _ietriecās kalnā ar ātrumu aptuveni 700 kilometri stundā. Lidaparāts tika sadragāts pilnībā. Arī pirmā melnā kaste - pilotu kabīnes skaņu ierakstītājs - triecienā bija stipri bojāta, tomēr bija vienā gabalā. Pēc apmēram dienu ilgiem pūliņiem izmeklētājiem izdevās no tā iegūt audio failu, kas palīdzēja rekonstruēt aptuveno notikumu gaitu liktenīgā reisa pēdējos mirkļos, proti, secināt, ka pilotu kabīnē bija ieslēdzies otrais pilots Andreass Lubics, kurš nelaida iekšā gaisa kuģa kapteini, kamēr iestatīja lidmašīnas autopilotu nolaišanās režīmā un apzināti aprāva savu un vēl 149 cilvēku dzīvības.Otrās melnās kastes meklēšanu, kā arī bojāgājušo pasažieru mirstīgo atlieku identificēšanu patraucējuši slikti laika apstākļi - brīžiem nav iespējams izmantot helikopterus, tāpēc uz grūti pieejamo avārijas vietu izmeklētājiem jādodas kājām. Lai procesu paātrinātu, ar buldozeriem tiek gatavots zemes ceļš, pa kuru katastrofas vietai varēs piekļūt ar apvidus transportlīdzekļiem. Tajos līdzi varēs vest arī jaudīgāku meklēšanas aparatūru, tādējādi palielinot cerības uztvert melnās kastes raidīto signālu un to atrast.Līdz šim, pārmeklējot atlūzas, pēc DNS paraugiem identificēti jau 80 bojāgājušie pasažieri. Jau vēstīts, ka 24.martā Francijas Alpos avarēja kompānijas Germanwings aviolaineris Airbus A320, kas bija ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Bojā gāja 150 cilvēki - 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.Reaģējot uz traģēdiju, vairākas aviosabiedrības, ieskaitot airBaltic, nolēmušas ieviest noteikumu, ka lidmašīnas kabīnē visu lidojuma laiku atrodas vismaz divi apkalpes locekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits