Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lufthansa personāls vienojas par izmaksu samazināšanu, lai izvairītos no darbavietu likvidēšanas

Vācijas nacionālās aviokompānijas Lufthansa lidostu personāls panācis vienošanos par darbaspēka izmaksu samazināšanu 200 miljonu eiro apmērā, lai līdz 2022.gada martam izvairītos no darbavietu piespiedu likvidēšanas.

Arodbiedrība Ver.di norāda, ka šī vienošanās aptver 35 000 strādājošo Vācijā un paredz prēmiju izmaksu atcelšanu un algu iesaldēšanu.

Tāpat vienošanās paredz iespējas priekšlaicīgi doties pensijā un brīvprātīgi aiziet no darba, kā arī līdz 2022.gada marta beigām pasargās darbiniekus no piespiedu atlaišanas.

Lufthansa vēsta, ka tagad jāsāk darbs pie pasākumiem, kurus būs nepieciešams īstenot no 2022.gada, kad noslēgsies Vācijas valdības saīsināta darba laika programma, kas ieviesta ar mērķi palīdzēt uzņēmumiem pārvarēt Covid-19 krīzi.

Aviokompānija, kas jūnijā no Vācijas valdības saņēma deviņu miljardu eiro palīdzību, iepriekš prezentēja plānus līdz gada beigām likvidēt aptuveni 30 000 darbavietu.

Grupa jau panākusi vienošanos ar stjuartiem par 500 miljonu eiro vērtu izmaksu samazināšanas programmu. Pilotu darbavietas ir garantētas līdz 2021.gada aprīlim, taču pašlaik notiek sarunas par ilgtermiņa vienošanos, kas varētu ietvert piespiedu darbavietu likvidēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits