Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Metrojet katastrofas vietā uzieti "lidmašīnas konstrukcijai nepiederoši elementi"

Krievijas kompānijas Metrojet aviolainera katastrofas vietā esot uzieti "elementi, kas nav lidmašīnas _Airbus A321 _konstrukcijas sastāvdaļa", vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz informācijas avotu Kairā, Ēģiptē. Šī informācija gan pagaidām ir neoficiāla.

Informācijas avots TASS pastāstījis, ka "neidentificētie objekti jau nosūtīti uz Kairu ekspertīžu veikšanai". Newsru.com ziņo, ka oficiālu paziņojumu saistībā ar izskanējušajām ziņām varētu gaidīt pēc tam, kad negadījuma vietu būs apmeklējis Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins.

Tikmēr eksperti turpina rūpīgi pārmeklēt un izpētīt aptuveni 20 kvadrātkilometrus lielo teritoriju, kurā izkaisītas avarējušā aviolainera atlūzas. Uzsākti arī centieni atgūt un atšifrēt lidojuma datu ierakstītājā un pilotu kabīnes skaņu ierakstītājā jeb tā dēvētajās melnajās kastēs saglabātos datus.

Pašlaik zināms, ka aviolaineris, visticamāk, uz pusēm sadalījies jau vairāku kilometru lielā augstumā. Tāpat ASV apstiprinājusi iepriekš izskanējušo informāciju par satelīta infrasarkano kameru fiksētu strauju uzplaiksnījumu īsi pirms lidmašīnas nokrišanas, kas vedina domāt par gaisā notikušu eksploziju. Tiek izslēgta iespēja par lainera notriekšanu ar raķeti, jo arī to tādā gadījumā būtu fiksējis satelīts. Izmeklētāji pieļauj, ka eksplodējis kāds no dzinējiem vai arī degvielas tvertne, tāpat netiek izslēgta versija par spridzekli uz lidaparāta klāja.

Netiek izslēgta versija par teroraktu, taču jau drīz pēc katastrofas kā nepatiesa propaganda tika noraidīta Islāma valsts dižošanās ar aviolainera notriekšanu. Ēģiptes armija norāda, ka teroristu grupējumu rīcībā Ēģiptē nav tādu ieroču, kuru tehniskās iespējas ļautu notriekt 10 kilometru augstumā lidojošu objektu.

Jau vēstīts, ka sestdien Sīnāja pussalā nogāzusies Krievijas lidmašīna Airbus A321, kas ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem uz klāja bija reisā 7K9268 ceļā no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu. Lidmašīna no radaru ekrāniem pazudusi 23 minūtes pēc pacelšanās.

Pirmdien ap plkst.6 Sanktpēterburgā ieradās pirmā lidmašīna ar aviokatastrofā dzīvību zaudējušo cilvēku līķiem. Krievijā nogādātas 144 cilvēku mirstīgās atliekas. Otra lidmašīna ar upuru mirstīgajām atliekām Krievijā ieradās pirmdienas vakarā, bet otrdien Krievijā nogādātas pēdējās katastrofā bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits