Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Microsoft apvaino neētiskas viltības izmantošanā

Pār informācijas tehnoloģiju gigantu Microsoft veļas kritikas lavīna, kompāniju apvainojot neētiskas viltības izmantošanā, lai vairāk cilvēku sāktu lietot jaunāko - Windows 10 - operētājsistēmu, vēsta BBC.Proti, vecāku Windows operētājsistēmas versiju lietotāji, kuri pēdējā laikā saņēmuši paziņojumu par iespēju atjaunināt operētājsistēmu uz jaunāko versiju, no šī piedāvājuma tik vienkārši atteikties nevar, ja nav gana uzmanīgi.

Brīdinājuma logs vēsta, ka _Windows 10 _ir ieteicamais atjauninājums, tādējādi, ja datora atjauninājumu iestatījumi nav modificēti, sistēma ieteicamos atjauninājumus akceptē bez lietotāja apstiprinājuma. Proti, pat nospiežot brīdinājuma loga sarkano krustiņu, kas lietotājam intuitīvi liek domāt, ka viņš atteicies no operētājsistēmas maiņas uz Windows 10 versiju, atjauninājums tiek akceptēts. Kaut no atjauninājuma iespējams atteikties, to atceļot atsevišķā logā pēc tam, Microsoft kritizēti par viltības izmantošanu, lai palielinātu _Windows 10 _lietotāju skaitu. Šajā gadījumā var vilkt paralēles ar, piemēram, uzbāzīgiem reklāmas baneriem, kad klikšķis uz sarkanā krustiņa ne vienmēr nozīmē banera aizvēršanu, kā to sagaida lietotājs, bet gan drīzāk pāradresēšanu uz reklāmdevēja mājaslapu.Tehnoloģiju vietnes _PC World _apskatnieks Breds Čakoss to nodēvējis par "nejauku triku" no Microsoft puses. "Šādu paņēmienu izmantošana var vienīgi nokaitināt ilglaicīgus Windows lietotājus, kuriem ir pamatots iemesls turpināt lietot sev pazīstamas operētājsistēmas versijas," komentējis apskatnieks.Microsoft uzsver, ka _Windows 7 un Windows 8 _lietotājiem atjauninājums uz _Windows 10 _bez maksas būs pieejams līdz 29.jūlijam, tādēļ šāda rīcība esot "palīdzēšana cilvēkiem tikt pie labākās pieejamās Windows versijas". Kompānija arī uzsver, ka lietotāji aizvien var atteikties no atjauninājuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits