Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Standard & Poor's : Kipras maksātnespējas risks kļūst aizvien reālāks

Kipras maksātnespējas risks ir reāls un aizvien pieaugošs, trešdien paziņoja starptautiskā reitingu aģentūra Standard & Poor's, atgādinot, ka krīze eirozonā vēl nav pārvarēta. "Mēs uzskatām, ka parādu defolta risks ir būtisks un pieaugošs," norāda aģentūra.

Kipra pērnā gada jūnijā lūdza starptautisku finanšu palīdzību, taču pārrunas kopš tā laika piedzīvojušas niecīgu attīstību. Vienošanās par aizdevumu, kas, visticamāk, pārsniegs 17 miljardus eiro (11,9 miljardus latu), nav gaidāma ātrāk par marta vidu.

Pārrunu virzību galvenokārt aizkavējusi Kipras pretošanās īstenot kreditoru izteiktās privatizācijas prasības un problēmas saistībā ar naudas atmazgāšanas apsūdzībām. Taču lielākās bažas rada tas, ka šis aizdevums palielinās Kipras parādsaistību apjomu attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP) virs līmeņa, ko Starptautiskais Valūtas fonds uzskata par ilgtspējīgu.

Standard & Poor's norāda, ka starptautiskais aizdevums Kipras parādsaistību apjomu varētu paaugstināt virs 140% no IKP. Aģentūra pavēstīja, ka šīs glābšanas programma ir politiski pretrunīga, ņemot vērā arī to, ka Kipras IKP veido vien 0,2% no eirozonas ekonomikas kopējā apjoma. Tāpat aģentūra brīdina, ka septembrī gaidāmās vispārējās vēlēšanas Vācijā varētu radīt sarežģījumus šī aizdevuma apstiprināšanai valsts parlamentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits