Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Tesla konkurentu Uber daļēji pašbraucošais auto

Tesla plāno prezentēt pašbraucošu elektrisko kravas auto

Miljardiera un izgudrotāja Īlona Maska elektromobiļu uzņēmums Tesla oktobrī plāno prezentēt pašbraucošu, elektrisku Tesla kravas auto, ziņo The Guardian.

Tesla kravas auto, kas tiks prezentēts oktobra beigās, centīsies ielauzties komerciālo kravu pārvadājumu tirgū - pagaidām Tesla ir zināma tikai ar ekskluzīvajiem privatpersonu auto.

Kā raksta The Guardian, kravas pārvadājumu industrija ir ieinteresēta Maska idejā, jo šobrīd tiek solīts, ka elektro kravinieks varēs ar vienu uzlādi nobraukt 1000 jūdzes (~1600 km). Tomēr kritiķi pauž šaubas, jo baterijas aizņem vairāk vietas nekā dīzeļa degvielas tvertne un tādējādi samazina automašīnas ietilpību, ietekmējot pārvadājuma rentabilitāti. 

Šobrīd eksperti min, ka Tesla pašbraucošais kravinieks varētu drīzāk būt piemērots piepilsētas kravu pārvadāšanai, nevis tālajiem tūkstošiem kilometru garajiem ceļiem. 

Tesla drīzumā varētu iegūt konkurentus, jo, kā ziņo mediji, gan Google mātes uzņēmums Alphabet, gan Uber arī pēta šādas iespējas. Maska uzņēmums, kā liecināja aprīlī noplūdusi informācija, strādā pie idejas, ka kravas auto varētu braukt garā ķēdē, tuvu viens pie otra, kur tikai pirmo auto vadītu cilvēks, bet pārējos roboti, tādējādi ļaujot auto braukt ļoti tuvu un samazinot vēja pretestību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits