Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Virgin kosmosa kuģa katastrofas vietā darbu sāk federālie izmeklētāji

ASV federālie izmeklētāji ir ieradušies Mohaves tuksnesī, vietā kur piektdien izmēģinājuma lidojuma laikā avarēja kompānijas Virgin Galactic kosmosa kuģis Galactic’s SpaceShipTwo, vēsta raidorganizācija BBC. Izmeklētāju pārstāvis norādījis – tas, ka nelaime notikusi tieši izmēģinājuma lidojuma laikā, būtiski atvieglos izmeklēšanas gaitu, jo šādi lidojumi parasti tiek labi dokumentēti.

"Šādu lidojumu laikā tiek veikti dažādi mērījumi, ievākti visi iespējamie dati, visticamāk ir arī video ieraksts. Mums būs daudz pierādījumu, kas palīdzēs izmeklēšanas gaitā, padarīs mūsu darbu vieglāku," norāda ASV Nacionālās transporta drošības padomes pārstāvis Kristofers Harts.Tomēr, pat neskatoties uz pamatīgo datu un pierādījumu krājumu, izmeklētāji pirmās atbildes par Virgin Galactic’s SpaceShipTwo katastrofas cēloņiem varētu sniegt vien tikai pēc gada, lēš ABC News. Tas būtiski aizkavēs miljardiera Ričarda Brensona plānus pēc iespējas ātrāk sākt komerciālus pasažieru lidojumus suborbitālajā telpā. Brensons iepriekš izteicies, ka iecerēts pirmos "kosmosa tūristus" apkalpot jau 2015.gada pavasarī. Vienlaikus miljardieris paudis apņēmību atbalstīt izmeklēšanu un „par katru cenu noskaidrot, kas nogāja greizi, lai nākotnē tādas kļūdas vairs netiktu pieļautas”.Jau vēstīts, ka piektdien, 31.oktobrī, izmēģinājuma lidojuma laikā Mohaves tuksnesī avarēja kompānijas Virgin Galactic lidaparāts Galacti’s SpaceShipTwo. Negadījumā viens no pilotiem gāja bojā, bet otrs smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits