Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Volkswagen: Astoņi miljoni automašīnu ES aprīkoti ar izmešu falsificēšanas programmatūru

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen otrdien paziņoja, ka astoņi miljoni no 11 miljoniem dīzeļautomobiļu, kas aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru, pārdoti Eiropas Savienībā (ES).

Uzņēmuma preses pārstāvis šos datus apstiprināja ziņu aģentūrai AFP pēc tam, kad Volkswagen tos bija pieminējis likumdevējiem nosūtītā vēstulē, kurā tas atvainojās par nelielas cilvēku grupas pārkāpumiem.

Volkswagen septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Tikmēr Vācijas valdība devusi Volkswagen laiku līdz 7.oktobrim, lai nāktu klajā ar pasākumiem un grafiku to automašīnu saremontēšanai, kurām tikušas uzstādītas izmešu falsificēšanas programmatūras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits