Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Abhāzijas prezidents paliek neskarts atentāta mēģinājumā

Gruzijas separātiskajā republikā Abhāzijā trešdien notika atentāta mēģinājums pret prezidentu Aleksandru Ankvabu, kurš tajā nav cietis, paziņoja Abhāzijas prezidenta Valsts apsardzes dienests.

Gudautas rajonā tika uzspridzināts tālvadības fugass prezidenta autokorteža maršrutā. Viens prezidenta apsardzes darbinieks gāja bojā un vēl viens tika smagi ievainots.

Sprādzienā galvenos bojājumus guva prezidenta eskorta automašīna. Ankvabs pēc atentāta mēģinājuma ir ieradies darba vietā Abhāzijas galvaspilsētā Suhumi.

Ankvabs par Abhāzijas prezidentu kļuva pēc ārkārtas vēlēšanām pērn augustā, kas bija jārīko, jo 29.maijā nomira iepriekšējais šīs separātiskās republikas prezidents Sergejs Bagapšs.

Dienvidosetija un Abhāzija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, tomēr tās par neatkarīgām valstīm pēc 2008.gada Krievijas un Gruzijas militārā konflikta atzinušas tikai Krievija, Nauru, Nikaragva, Tuvalu un Venecuēla. Gruzija abas separātiskās republikas joprojām uzskata par neatņemamu savas teritorijas sastāvdaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits