Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Abu Koreju ģenerāļi nepanāk vienošanos

Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas ģenerāļu sarunas otrdien beigušās bez vienošanās panākšanas, tomēr delegāti apliecināja, kas sarunas par vairākas desmitgades ilgās militārās pretstāves mazināšanu abu valstu starpā bijušas saturīgas.

Nav skaidrs, vai tuvākajā laikā abu Koreju starpā iespējams panākt kardinālu vienošanos par spriedzes mazināšanu, jo Dienvidkorejai saišu paplašināšana jāsaista ar Ziemeļkorejas kodolatbruņošanās progresu, skaidro eksperti.

Ziemeļkorejas mediji apsūdzējuši Dienvidkoreju, ka tā nevar spert apņēmīgus soļus izlīguma virzienā, jo tai ir "jāseko līdzi kāda cita sejas izteiksmei", šādi, pēc visa spriežot, norādot uz ASV.

"Mēs ceram, ka Dienvidkorejas varasiestādes kaut ar novēlošanos nāks pie prāta un atrotīs piedurknes, lai uzlabotu attiecības Koreju starpā," teikts Ziemeļkorejas laikraksta Rodong Sinmun komentārā.

Otrdienas sanāksme abu Koreju kopīgajā Panmundžomas pamiera ciematā bija otrā augsta ranga militārā tikšanās pēc aprīļa samita, kurā abu valstu līderi pauda apņēmību mazināt vēl viena Korejas pussalas kara draudus.

Kā sacīja Dienvidkorejas delegācijas vadītājs Kims Dogjuns, abas Korejas principā pieturas pie kopīgiem uzskatiem attiecībā uz kopīgi kontrolētā Panmundžoma apvidus atbruņošanu, atsevišķu sargposteņu aizvākšanu no demilitarizētās zonas līdzās abu valstu robežai, to, lai tiktu apturēti naidīgi soļi līdzās apstrīdētajai jūras robežai, kā arī attiecībā uz 1950.-1953.gada Korejas karā kritušo karavīru kopīgu meklēšanu demilitarizētajā zonā.

Abas Korejas turpinās sarunas par šo jautājumu detaļām, apliecināja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Top komentāri

TrollisJT
T
I nesapņojiet, ka Pelmenis atdos savas eksitences garantu - atombumbu. Viņš pašlaik gatavo otru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits