Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aculieciniece Biškekā: cilvēkus satrauc, lai nesāktos karš

Protestu pārņemtajā Kirgizstānas galvaspilsētā Biškekā strādā Latvijas pilsone Sintija Šmite, kura portālam Diena.lv stāsta, kā izskatās pilsētas centrā ceturtdienas rītā:

"Esmu pilsētas centrālajā laukumā pie Baltās mājas (valdības ēka). Ir daudz cilvēku, māja ir aizdedzināta. Cilvēki nelaiž klāt ugunsdzēsējus, tomēr vienai brigādei izdevies tai piekļūt. Cilvēki rāpjas pāri žogam, ēka ir izdemolēta. No tās ceļas dūmi. Vakar tika izdedzināta arī Ģenerālprokuratūras ēkas iekšpuse. Pie Baltās mājas stāv bruņumašīna ar nolaistām riepām. Drošības pilsētā nav nekādas, jo miliču ielās nav. Vakar daudzi milicijas darbinieki nolika ieročus un padevās. Es eju piesardzīgi un pūlī "nelienu". Tagad situācija mazliet ir nomierinājusies, taču ielās šāvieni bija dzirdami visu nakti. Veikali ir izdemolēti, uz metāla žalūzijām veikalos ir redzamas ložu atstātās pēdas. Vakar ielās bija daudz piedzērušos cilvēku, sākās nelegālo ieroču aprite.

Valdības ēkai blakus esošajā Ala- to laukumā šobrīd ir sapulcējušies ap 3000 cilvēku. Tur ir tāds kā brīvais mikrofons. Runātāji pie mikrofoniem aicina cilvēkus nenodarboties ar marodierismu. Protestētāji lielākoties ir vīrieši, sieviešu ir ļoti maz.

Neoficiāla informācija liecina, ka ielās bojā gājuši 68 cilvēki. Daudz centrā noliek ziedus. Televīzijā, ko pārņēmusi opozīcija, fragmentāri rāda, kas notiek uz ielām, runā ar ārstiem, kritizē Kirgizstānas prezidentu un viņa dēlu, kas ir uzņēmējs. Ielās uz sienām ir uzraksti pret Bakijevu.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka šodien situācija ir tāda pati kā pirms pieciem gadiem, kad pie varas tieši tādā pašā veidā nokļuva tagadējais prezidents Kurmanbeks Bakijevs. Viņu galvenā rūpe ir, lai nesākas karš.

Opozīcijas līderi, kas nodibinājuši pagaidu valdību, divos dienā ir izsludinājuši preses konferenci.

Taču pa ielām brauc automašīnas, cilvēki pastaigājas ar bērniem. Man pašai šodien uz darbu nav jāiet."

(turpinājums sekos)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits