Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aculiecinieki: Bahreinā simtiem sunnītu uzbrukuši šiītu ciematiem

Simtiem ar nažiem un nūjām bruņojušies sunnīti naktī uz trešdienu uzbrukuši Bahreinas šiītu ciematiem, vairākus cilvēkus savainojot, apliecināja aculiecinieki un opozīcijas pārstāvji.

Uzbrucēji, pēc visa spriežot, atsaukušies tīmeklī izvietotiem aicinājumiem atriebties par kādā šiītu ciematā pirmdien notikušu bumbas sprādzienu, kurā tika ievainoti septiņi policisti. Vairums Bahreinas iedzīvotāju ir šiīti, bet valsti pārvalda sunnītu dinastija. Pagājušā gada šiītu vadītie protesti, kuros tika pieprasīta valsts demokratizācija, tika brutāli apspiesti.

Šiītu ciematu nomalēs "es redzēju simtiem vīru ar nažiem, nūjām un citiem asiem priekšmetiem", sacīja aculiecinieks, kurš uzdevās par Hasanu. "Viņi apturēja automašīnas un prasīja pasažieriem, kur viņi dzīvo, lai noteiktu, pie kāda reliģiskā virziena viņi pieder," sacīja ziņu aģentūras AFP sarunbiedrs. Kā norāda aculiecinieki, uzbrucēji bijuši no sunnītu rajoniem.

Uzbrucēji bijuši civildrēbēs un "piekāvuši" šiītu ciematu iedzīvotājus, apliecināja lielākās šiītu opozīcijas partijas "Al Wefaq" pārstāvji. Drošības spēki nav iejaukušies, lai uzbrukumus apturētu, norādīja partija.

Savukārt Bahreinas Iekšlietu ministrija apliecināja, ka policija novērsusi to, ka nezināmu uzbrucēju grupa iekļūst An Nuveidratā - šiītu ciematā netālu no galvaspilsētas Manamas. Uzbrucēji pēc "nelegālas sapulces" "uzbrukuši diennakts veikalam un izdemolējuši divas automašīnas", teikts ministrijas paziņojumā. Tomēr ministrijas paziņojumā nekas nav teikts par sunnītu uzbrukumiem šiītu ciematiem.

Tostarp spriedzi Bahreinā izraisījušas ziņas, ka pasliktinājies pazīstamā šiītu opozīcijas aktīvista Abdulhadi al Havadžas veselības stāvoklis. Aktīvistam, kurš pieteicis badastreiku, piespriests mūža ieslodzījums par sazvērestību pret sunnītu dinastiju.

Opozīcijas atbalstītāju vidū vairojas neapmierinātība ar Pirmās formulas (F-1) Grand Prix sacensību organizētāju lēmumu neatlikt 22.aprīlī Bahreinā paredzēto posmu. Kustība 14.februāra revolūcija aicinājusi Persijas līča monarhijā sarīkot "trīs dusmu dienas" no 20. līdz 22.aprīlim, turklāt arī izvērsusi kampaņu tviterī, cenšoties nepieļaut sacensību norisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits