Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizvainotais Masks nosauc taizemiešu zēnu glābēju par pedofilu

Ekscentriskais miljardieris un izgudrotājs Īlons Masks, kura ideja par Taizemes alās iesprūdušo nepilngadīgo futbolistu glābšanu ar mini zemūdeni tika noraidīta, iespējams, nav spējis samierināties ar kritiku un, turpinot aizstāvēt savu ideju, Twitter ierakstā nosaucis britu, kurš bija iesaistīts glābšanā, par pedofilu.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka 11 līdz 16 gadus vecie zēni un viņu 25 gadus vecais treneris tika iesprostoti pazemē 23. jūnijā, kad devās ekskursijā uz alu pie Mēsāi, Čiangrajas provincē. Tobrīd ala bija sausa, taču sākās stipras lietusgāzes, kas applūdināja ieeju alā. Taču viņiem izdevās patverties gaisa kabatā aptuveni četrus kilometrus no ieejas. Tur viņus desmit dienas vēlāk atrada britu ūdenslīdēji.

Zēnu un trenera glābšanai tika izskatīti dažādi scenāriji, taču, ņemot vērā bīstamo situāciju alās, tie bija ar zināmu riska devu. Neilgi pēc glābšanas centienu sākuma Masks, kurš labāk zināms kā SpaceX un Tesla vadītājs, piedāvāja palīdzēt glābšanas operācijā. Viņa un SpaceX inženieru risinājums bija izveidot neliela izmēra kapsulas formas zemūdeni, ko varētu izvilkt cauri alu sistēmai. 

Glābēju komanda šo ideju noraidīja, jo alas ir pārlieku šauras, dažās vietās pat nirējam, nenoņemot gaisa balonu, ir grūti izspraukties cauri, tāpēc, iespējams, divus metrus garš metāla cilindrs varētu būt neizmantojams. 

Tomēr miljardieris, šķiet, nav spējis samierināties ar pasaules interneta lietotāju un mediju komentāriem par viņa izgudrojumu, tāpēc vairākkārt mikroblogošanas vietnē paziņojis, ka viņa ideja ir izmantojama, noderīga un ka glābēji to pilnībā nenoraidīja.

Glābšanas komandā piedalījās arī britu pilsonis Vernons Ansvorts, kurš vairākus gadus pētījis vietējās alu sistēmas. Viņš, runājot ar medijiem, kritizējis Masku, sakot, ka izgudrotājam nav bijusi izpratne par konkrētajām alām. Ansvorts arī pateicis, ka Masks var "iebāzt savu zemūdeni tur, kur sāp".

Šie komentāri Masku sadusmoja, un viņš rakstīja, ka taizemiešu glābēji viņus atbalstījuši un ka, iespējams, zemūdeni varēs izmantot citās glābšanas misijās. "Mēs paši uztaisīsim video, kur redzams, kā zemūdene bez problēmām sasniedz 5. alu. Piedod pedo čali, tu pats uzprasījies," rakstīja miljardieris tvitera ierakstā, ko pēc pāris stundām izdzēsa. 

Šie komentāri izraisījuši interneta lietotāju kritiku. Citi norāda, ka Masku glābšanas operācijā interesēja tikai iespēja sevi pareklamēt. 

Ironiski, ka Maska uzbrukums britam seko tikai pāris dienas pēc tam, kad viņš intervijā Bloomberg sacīja, ka viņš centīsies pārtraukt uzbrukt cilvēkiem Twitter.


Vairāk par ekscentrisko miljardieri un izgudrotāju Īlonu Masku lasiet 20.jūlija žurnālā _SestDiena_.

Top komentāri

:)
:
Daudziem piemīt personīgo īpašību piedēvēt kādam citam, sevišķi ja tavu "ģēnīju" nav publiski atzinuši! :)
Još
J
Gudrs,bagāts,bet agresīvs un rupjš tas ,,īlens".
ta nu gan
t
Diena, varbūt vēl sāksiet rakstu veidot arī par Instagram bildēm?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits