Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Al Qaeda sašutusi par Ahmadinedžada 11. septembra teroraktu teoriju

Irānas prezidenta Mahmuda Ahmadinedžada teorija par to, ka 2001.gada 11.septembra teroraktos līdzdalīgas ir ASV varasiestādes, izraisījusi starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" sašutumu, kas Ahmadinedžadu apsūdz melīgas informācijas izplatīšanā, atsaucoties uz teroristu angļu valodā iznākošo žurnālu "Inspire", trešdien vēsta telekanāls ABC.

Komentējot irāņu prezidenta izteikumus, ka "Al Qaeda" nav nekāda sakara ar 11.septembra teroraktiem, "Inspire" publikācijas autors norāda, ka Teherāna teroristu tīklu uzskata par konkurentu "cīņā par visas pasaules beztiesīgo musulmaņu sirdīm un prātiem".

Teroristi paveikuši to, kas Irānai nav sanācis, tāpēc šīs valsts līderi izjūt skaudību. "Tāpēc irāņiem nepieciešams diskreditēt 11.septembri," secināts rakstā.

Irānas prezidents, kas ASV uzskata par savu ienaidnieku, ne reizi vien apgalvojis, ka 11.septembra teroraktus nav organizējuši teroristi, bet paši amerikāņi. Pēdējo reizi viņš savu teoriju izklāstīja ANO Ģenerālajā asamblejā, kas patlaban noris Ņujorkā.

Ahmadinedžads sacīja, ka, būdams inženieris, netic, ka Dvīņu torņi varēja sabrukt tāpēc, ka tajos ietriecās aviolaineri.

Lai sabruktu debesskrāpji, bijis nepieciešams ēkās ievietot daudz sprāgstvielu, un tas pa spēkam ir tikai ASV specdienestiem, skaidroja prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits