Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Albānijas prezidents aicina tautu gāzt valdību

Albānijas prezidents Ilirs Meta trešdien vērsies pie tautas ar aicinājumu gāzt kreiso valdību, kas esot saistīta ar organizēto noziedzību un neievērojot konstitūciju.

Preses konferences laikā Meta aicināja ļaudis 2.martā doties uz Tirānu, piebilstot, ka šajā dienā viņš parakstīšot pirmo dekrētu, kas būs vērst pret "valsts apvērsumu", kuru valdība cenšas īstenot ar tiesu sistēmas palīdzību.

Prezidents norādīja, ka tiesu sistēmas reformas, kas tika īstenotas pirms trim gadiem cerībā uzsākt iestāšanās sarunas ar Eiropas Savienību (ES) un nolūkā izskaust korupciju, kā arī nodrošināt tiesnešu un prokuroru neatkarību no politiķiem, izrādījušās neveiksmīgas.

Metas aicinājums acīmredzami ir pretsolis valdošās Sociālistu partijas uzsāktajai prezidenta impīčmenta procedūrai.

Premjerministra Edi Ramas pārstāvētie sociālisti impīčmenta procedūru ierosināja pēc tam, kad Meta mēģināja anulēt pagājušajā gadā notikušo municipālo vēlēšanu rezultātus.

Meta, kas prezidenta amatā atrodas trīs gadus, pirms tam vadīja nelielu kreiso partiju "Sociālistiskā integrācijas kustība", kas šobrīd atrodas opozīcijā.

Kā iemeslu pašvaldību vēlēšanu rezultātu anulēšanai Meta minēja boikotu, kuru organizēja opozīcijā esošās centriski labējās partijas. Viņš arī pauda bažas, ka nedemokrātiskās vēlēšanas var novest pie vardarbīgas pilsoņu konfrontācijas.

Tomēr vēlēšanu komisija bloķēja prezidenta centienus, un vairumā pašvaldību uzvaru guva sociālisti, kas kontrolē arī parlamentu.

Pagājušajā gadā vairākus mēnešus ilga opozīcijas protesti, kuru rīkotāji valdību apsūdzēja vēlēšanu rezultātu viltošanā un sakaros ar organizēto noziedzību. Bieži protesta akcijas izvērtās vardarbīgās sadursmēs starp demonstrantiem un policiju.

Sagaidāms, ka parlamentārās komisijas ziņojums Metas impīčmenta lietā tiks publiskots martā.

Top komentāri

Uldis
U
Mūsējais aunelis gan neaicinātu ,jo visi kā viens ir apstiprināti ASV vēstniecībā ,un es apbrīnoju Latviešus kuri ir samierinājušies ,ar to ,ka Latvijā galvenos politiskos spēkus ieliek ASV vēstniecība .
:)
:
Pēc mūsu likumdošanas, pēc šādiem saukļiem, šim bija jau jāsēž cietumā! :)
Seku Ture
S
Bezspēkā sev kasa vietu, kur mugura zaudē savu cildeno nosaukumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits