Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ANO: 2,2 miljardiem cilvēku pasaulē nav pieejams dzeramais ūdens

Vairāk nekā diviem miljardiem cilvēku visā pasaulē joprojām nav pieejams drošs dzeramais ūdens, liecina otrdien publiskots Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ziņojums.

ANO Bērnu fonda (UNICEF) un Pasaules Veselības organizācijas sagatavotajā ziņojumā norādīts, ka kopš gadsimtu mijas 1,8 miljardiem cilvēku ir nodrošināta piekļuve dzeramajam ūdenim, kas sasniedzams ne ilgāk kā 30 minūšu gājienā ar kājām.

Tomēr 2,2 miljardiem cilvēku joprojām nav pieejams drošs dzeramais ūdens, tostarp 785 miljoniem cilvēku drošs ūdens avots nav sasniedzams pusstundas gājienā.

Daudzas slimības, piemēram, caureju, holēru, tīfu, A hepatītu, varētu novērst, ja cilvēkiem visur būtu pieejams tīrs dzeramais ūdens un tualetes ar drošu kanalizācijas sistēmu, atzina Pasaules Veselības organizācija. Tāpat varētu samazināt zarnu trakta tārpu un bakteriālo acu infekciju izplatību.

Ziņojumā norādīts, ka 4,2 miljardiem cilvēku nav pieejas tualetēm ar drošu kanalizācijas sistēmu, tostarp 673 miljoni cilvēku joprojām dabiskās vajadzības nokārto vidē.

Pašlaik tikai 9% cilvēku visā pasaulē dabiskās vajadzības nokārto vidē pretstatā 21% 2000.gadā.

Tomēr 39 pasaules valstīs cilvēku, kuru dzīvesvietā nav tualetes skaits šajā laika posmā ir palielinājies, jo īpaši Āfrikā uz dienvidiem no Sahāras tuksneša, kur būtiski pieaudzis iedzīvotāju skaits.

Trim miljardiem cilvēku visā pasaulē nav pieejami pamata higiēnas pakalpojumi, kas nozīmē, ka viņiem labierīcības jādala ar citām mājsaimniecībām un dzīvesvietā nav iespējas nomazgāt rokas ar ziepēm un ūdeni.

Top komentāri

Kā alarmisti ražo fake news
K
- piemēram, virsrakstā "aizmirstot" vārdu "drošs"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits