Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ANO: Aptuveni 7000 nelegālo imigrantu caur Meksiku dodas uz ASV

Nelegālo imigrantu kolonnai, kas šobrīd caur Meksiku dodas ASV robežas virzienā, pievienojušies vairāk nekā 7000 cilvēku, pirmdien paziņojis ANO pārstāvis, atsaucoties uz Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) aplēsēm.

"IOM ziņo, ka šodien Meksikā ierodas liels skaits cilvēku, kas, domājams, paliks valstī ilgāku laiku," pavēstīja ANO preses sekretāra vietnieks Farhans Haks. "Šobrīd tiek lēsts, ka [nelegālo imigrantu] kolonnā ir 7233 personas, no kurām daudzas gatavojas turpināt savu gājienu uz ziemeļiem."

Kā ziņots, ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka Vašingtona, reaģējot uz nelegālo imigrantu kolonnas tuvošanos Savienoto Valstu dienvidu robežai, "pārtrauks vai ievērojami samazinās" palīdzību, kas tiek sniegta Gvatemalai, Hondurasai un Salvadorai.

"Gvatemala, Hondurasa un Salvadora nav spējušas paveikt savu darbu, lai atturētu cilvēkus no savas valsts pamešanas un no nelegālas došanās uz ASV," tviterī norādījis Tramps.

2017.gadā šīs trīs Centrālamerikas valstis kopā no ASV saņēmušas vairāk nekā 500 miljonus dolāru.

Vairāki tūkstoši cilvēku 13.oktobrī pameta Hondurasu, lai dotos uz ziemeļiem, domājams, uz ASV. Viņi jau šķērsojuši Gvatemalu un sasnieguši Meksikas robežu.

Lai gan meksikāņu varasiestādes mēģināja nelegālo imigrantu kolonnu apturēt uz robežtilta starp Gvatemalu un Meksiku, liela daļa no viņiem vēlāk šķērsoja robežupi uz paštaisītiem plostiem.

Aptuveni 3000 nelegālo imigrantu svētdien sasniedza Tapačulu, kas atrodas Meksikas Čjapasas štatā septiņu stundu gājiena attālumā no Gvatemalas robežas.

Tramps, paužot nožēlu, ka Meksikas policija un armija nav spējusi apturēt imigrantu kolonnu, paziņoja, ka izsludinājis trauksmi ASV robežapsardzības dienesta un armijas vienībās.

Tomēr pagaidām nav skaidrs, vai un kādus konkrētus rīkojumus Baltā nama saimnieks devis robežapsardzības dienestam un bruņotajiem spēkiem.

Tikmēr Haks pavēstīja, ka ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs nedēļas nogalē pārrunājis situāciju ar vairāku valstu līderiem un ka otrdien viņš dosies uz Vašingtonu, lai tiktos ar ASV valsts sekretāru Maiklu Pompeo.

"Šī situācija risināma saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un pilnībā ievērojot valstu tiesības regulēt pašām savas robežas," uzsvēra Haks. "Reģiona valstīm ir jāsadarbojas, lai atrisinātu šo situāciju."

Top komentāri

hmm
h
Politiķi, kuri pieļauj šādas imigrantu staigāšanas, nekaunīgi ņirgājas par sabiedrību. Un sabiedrībai pacietība nav bezgalīga. Vienā vai otrā veidā sabiedrība atbrīvosies no politiķiem, kas pieļauj imigrāciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits