Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ANO atsāk pārtikas piegādes teroristu kontrolētajam Doņeckas reģionam

ANO Pasaules Pārtikas programma (WFP) otrdien paziņoja, ka tā atsākusi palīdzības piegādes promaskavisko teroristu kontrolētajam Doņeckas reģionam - pirmo reizi kopš tās aktivitātes pirms trim mēnešiem tika apturētas.

Divi kravas automašīnu konvoji ar pārtiku mēnesim teju 16 000 cilvēku pēdējo piecu dienu laikā sasnieguši Doņecku, paziņoja WFP.

"Tās ir pirmās piegādes šajā apvidū kopš jūlija, kad visa humānā palīdzība tika apturēta" teritorijām, kas nav pakļautas Ukrainas centrālajai valdībai, sacīja WFP pārstāve sakariem ar presi Betina Ličere.

WFP aizvadītajos trijos mēnešos turpinājusi pārtikas piegādes Doņeckas un Luhanskas apgabalu daļām, kas atrodas valdības spēku kontrolē, norādīja organizācijā.

"Tiek plānoti vēl arī citi konvoji, kas piegādās pārtiku, lai kopējais to mazaizsargāto cilvēku skaits, kas saņem palīdzību, būtu 20 000," teikts WFP paziņojumā.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits