Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ANO Drošības padomes locekļi nespēj vienoties Palestīnas jautājumā

ANO Drošības padome nav spējusi panākt vienprātību jautājumā par Palestīnas uzņemšanu organizācijā pilntiesīgas dalībvalsts statusā, liecina īpaši izveidotās komisijas ziņojuma projekts, kas nonācis aģentūras AFP rīcībā. "Komisija nav spējusi vienbalsīgi apstiprināt rekomendācijas Drošības padomei," teikts dokumentā.

Ziņojuma projektā nav skaidri pateikts, kuras valstis atbalstījušas vai noraidījušas palestīniešu lūgumu, kā arī nav atklāts, kuras nostājas piekritēji bijuši vairākumā. Komisija vēlreiz tiksies piektdien, un šajā sanāksmē ziņojuma projekts var tikt mainīts.

Lai jebkurš no ierosinājumiem tiktu apstiprināts Drošības padomes balsojumā, to jāatbalsta vismaz deviņiem padomes locekļiem, pie nosacījuma, ka neviens no pieciem pastāvīgajiem locekļiem neizmanto savas veto tiesības.

Līdz šim publiski atbalstu Palestīnas uzņemšanai ANO paudušas Brazīlija, Dienvidāfrika, Indija, Krievija, Ķīna un Libāna. Lai gan Nigērija un Gabona nav atklājušas savu nostāju, tiek prognozēts, ka tās atbalstīs palestīniešu lūgumu.

Tomēr ASV paziņojušas, ka izmantos savas veto tiesības, lai bloķētu jebkādu rezolūciju, kas atbalsta palestīniešu vienpusējo iniciatīvu. Savukārt Lielbritānija, Francija un Kolumbija paziņojušas, ka tās balsojumā atturēsies.

Vācija savu nostāju nav paziņojusi, taču sagaidāms, ka arī tā atturēsies vai arī balsos pret. Diplomāti prognozē, ka atturēsies arī Portugāle un Bosnija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits