Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ANO: Šogad bēgļu gaitās devušies vēl divi miljoni cilvēku

Mjanmā, Dienvidsudānā, Sīrijā un citviet pasaulē notiekošo konfliktu, vardarbības un vajāšanu dēļ šogad bēgļu gaitās devušies vairāk nekā divi miljoni cilvēku, pirmdien pavēstīja ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi.

2016.gada beigās visā pasaulē bija 65,6 miljoni cilvēku, kas bijuši spiesti pamest savas dzīvesvietas, un no viņiem 22,5 miljoni reģistrēti kā bēgļi.

Mudinot uz lielāku starptautisko sadarbību un atbalstu šīs krīzes risināšanas labā, Grandi īpaši izcēla pusmiljonu rohindžu musulmaņu bēgļus, kas kopš 25.augusta pametuši Mjanmu un ieradušies Bangladešā.

Šajā pat laika posmā 50 000 bēgļu devušies prom no Dienvidsudānas, bet 18 000 - no sadursmju rajoniem Centrālāfrikas Republikā, viņš piebilda.

"Visā pasaulē teju 1,2 miljoniem bēgļu ir nepieciešama izmitināšana jaunās dzīvesvietās," sacīja Grandi, paužot bažas, ka šogad atbilstoši prognozēm "būs pieejamas par 100 000 mazāk izmitināšanas vietu nekā pērn. Salīdzinot ar 2016.gadu, tas ir sarukums par 46%".

Top komentāri

Kelts
K
Vai saja skaitli ANO ir iekalkuleti tie desmiti tukstosu latviesu , kuri 2017.gada pamet so netaisnibas, amoralitates citadeli Latviju, kura politki, prezidenti, ministri, ieredni, deputati var laupit, zagt, grabt sev neierobezoti labumus, bet tauta tiek 27 gadus merdeta pusbada, nabadziba, slimibas? Vai ANO un ES ir ingformeta par to, ka Latvija pastav pensija 70 eiro/menesi, bet Latvijas idiotiskie, zagligie prezidenti sanem 3 500 eiro/menesi? Vai ANO, ES ir informeta par to, ak Latvija oficiali noteiktai dzives iztikas minimum sir 520 eiro/menesi, un tai pat laiak minimala darba menesalga ir 380 eiro/menesi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits