Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ap 60 organizāciju piedāvā palīdzību atjaunot Palmīru

Sīrijas pilsētas Palmīras vēstures pieminekļu atjaunošanā palīdzību piedāvājušas apmēram 60 organizācijas no visas pasaules, bet pašlaik vēl ir nepieciešams atmīnēt šo pilsētu, piektdien žurnālistiem paziņoja Homsas provinces gubernators Talals al Barazi.

Palmīra, kuras senās drupas ir viens no sešiem UNESCO Pasaules mantojuma objektiem Sīrijā, bija džihādistu grupējuma Islāma valsts kontrolē no 2015.gada maija līdz pagājušajai svētdienai, kad pilsētu pilnībā atbrīvoja Sīrijas armija un zemessardzes grupējums "Tuksneša piekūni". Senajā pilsētā džihādisti ir iznīcinājuši daudzas vēsturiskas celtnes un kultūras pieminekļus, bet amfiteātri viņi izmantoja nāvessodu izpildei.

"Vēstures pieminekļu aizsardzības pārvalde ir novērtējusi kaitējumu un sadarbojas ar daudzām starptautiskām organizācijām. Šobrīd mēs esam saņēmuši palīdzības piedāvājumus vēstures pieminekļu atjaunošanā no apmēram 60 organizācijām visā pasaulē, jo šie pieminekļi ir nenovērtējami mūsu civilizācijai," sacīja Barazi.

Gubernators piebilda, ka pagaidām nav iespējams nosaukt restaurācijai vajadzīgo naudas summu, tomēr Sīrijas valdība piešķirs visus nepieciešamos līdzekļus. Pirmais solis uz Palmīras vēsturiskā veidola atjaunošanu būs pilsētas atmīnēšana, ko veic Krievijas sapieri, teica Barazi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits