Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Apšaudē Kalifornijā 14 bojāgājušie; atpazīti divi uzbrucēji

Apšaudē ASV Kalifornijas štata Sanbernardīno pilsētā gājuši bojā 14 cilvēki un vēl vairāki ievainoti. Sadursmē ar policiju miruši arī divi par dalību apšaudē aizdomās turētie, vēsta ASV mediji.

Apšaude notikusi Inlendas Reģionālajā centrā - palīdzības iestādē cilvēkiem ar attīstības traucējumiem, uzbrucējiem bijušas sejas maskas. No ēkas evakuēti visi cilvēki bažās par ēkā ievietotu spridzekli. Zināms, ka iestādes konferenču zālē notika Ziemassvētku pasākums.

Divi nogalinātie un no policijas bēgušie uzbrucēji ir 28 gadus vecais Sajeds Rivzans Farūks un viņa dzīves draudzene Tašfīna Malika. Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka bijis arī trešais uzbrucējs, tomēr pašlaik šī versija vairs netiek pieminēta.

"Mūsu novērojumi par viņu apbruņojumu liecina, ka viņi šim uzbrukumam rūpīgi gatavojušies," norādījis vietējās policijas pārstāvis, kurš piebildis, ka aizvien nav zināms uzbrukuma un slaktiņa motīvs.

Izmeklētāji arī pārbaudījuši priekšmetu, kas tika uzskatīts par spridzekli, taču noskaidrots, ka tas nav sprādzienbīstams.

Pašlaik neoficiāli ziņo, ka Farūks bijis vietējā veselības departamenta darbinieks. Viņš piedalījies Ziemassvētku pasākumā, kas notika ēkas zālē un tad pēkšņi devās prom un drīz notika apšaude.

Neilgi pēc notikušās apšaudes likumsargi metušies pakaļ aizdomās turētajiem, sasniedzot Redlendas pilsētu. Tur pamanīts melns apvidus auto, kas lēnām ripojis garām policijai un tad strauji uzņēmis ātrumu. Likumsargi metušies tam pakaļ. Spēkratu vadījusi sieviete, bet blakus sēdošais vīrietis šāvis uz policiju, vēsta CNN.

Pēc ceturtdaļjūdzes policists šāvis uz auto un lode trāpījusi džipa vadītājai un arī vīrietim. Abi gājuši bojā. Savukārt trešais aizdomās turētais ir aizturēts, taču policija pagaidām nav pārliecināta, ka aizturētais patiešām ir saistīts ar slaktiņu.

Apšaudē vēl 17 cilvēki guvuši ievainojumus, divu veselības stāvoklis ir kritisks.

Vienu no aizdomās turētajiem ASV mediji identificējuši kā Sajedu Faruku. Cilvēks ar šādu vārdu ir strādājis Sanbernardīno kā vides veselības speciālists. Otrs aizdomās turamais vīrietis, domājams, ir Sajeda brālis, bet par sievietes identitāti pagaidām nekas nav zināms.

Uzbrukuma motīvi pagaidām nav skaidri, taču policija pārbauda versiju, saskaņā ar kuru par slaktiņa iemeslu kalpojis darba attiecību konflikts, vēsta LETA.

Varasiestādes paziņojušas, ka pagaidām nav pamata notikušo uzskatīt par teroraktu.

Nogalinātie uzbrucēji bijuši bruņoti ar triecienšautenēm un bisēm. Policija pārbauda, vai slepkavas aiz sevis nozieguma vietā nav atstājuši arī spridzekļus.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits