Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Apsūdzības puse izsmej Džeksona nejaušās pašnāvības scenāriju

Apsūdzības puse Maikla Džeksona nonāvēšanas lietā pirmdienas sēdē izsmēja aizstāvības puses liecinieka pieļāvumu, ka popmūzikas zvaigzne pats injicēja sev propofola papilddevu, tādā veidā izraisot savu nāvi.

Jau ziņots, ka aizstāvības puses liecinieks anesteziologs Pols Vaits zvērināto tiesas priekšā centās pierādīt, ka Džeksons varēja injicēt sev ķirurģijā izmantojamā medikamenta papilddevu pats, kamēr viņa ārsts Konrāds Marijs, kas tiek apsūdzēts dziedātāja netīšā nonāvēšanā, bija izgājis.

Pēc Vaita domām, tas ir visticamākais scenārijs, kas izskaidro Džeksona ķermenī atrastā propofola un lorazepāma līmeni. Piektdienas sēdē Vaits sacīja, ka, ņemot vērā Džeksona urīnā atrastā propofola daudzumu, viņš injicēja sev propofola papilddevu stundu pēc relatīvi nelielās 25 miligramu devas, ko viņam iedeva kardiologs. "Ja pieņem, ka Džeksons pats injicēja sev papildu 25 miligramus, [propofola] līmenis strauji palielinātos, un nāves brīdī tas būtu gandrīz identisks tam, ko atrada urīnā autopsijā," norādīja Vaits.

Pirmdienas sēdē prokuratūra centās pierādīt pretējo, atgādinot iepriekš sniegtu liecību, ka 2009.gada 25.jūnijā Džeksons bijis tik sazāļots, ka viņam bija uzvilkts tā saucamais prezervatīva tipa katetrs urīna savākšanai. "Un tā Maikls Džeksons staigāja apkārt, ripinot sistēmas turētāju, pievienots pie katetra, bet Konrāds Marijs tikmēr kaut kur citur runāja pa telefonu?" Vaitam jautāja prokurors Deivids Volgrens. "Tas ir iespējams scenārijs," atbildēja Vaits.

Tāpat apsūdzības puse centās parādīt, ka neatkarīgi no tā, vai Džeksons pats sev injicēja papilddevu vai to kļūdas dēļ izdarīja Marijs, bija bezatbildīgi dod tik spēcīgu sedatīvu kā propofolu bezmiega ārstēšanai. Pēc prokuratūras agresīvās nopratināšanas Vaits atzina, ka nekad nedotu pacientam propofolu mājas apstākļos. "Nekāda nauda mani nepārliecinātu uzņemties tādu atbildību," sacīja anestezeologs.

Vaits apstiprināja, ka pats nekad neatstātu Džeksonu vienu, ja dziedātājs būtu izteicis vēlēšanos saņemt propofolu.

Anesteziologs arī atzina, ka aizstāvības puse par viņa liecību samaksājusi viņam vairāk nekā 11 000 ASV dolāru (5500 latus).

Aizstāvības puse paziņojusi, ka otrdienas sēdē izsauks pētnieci, kas sagatavoja matemātiskos modeļus, kurus, analizējot notikušā iespējamos scenārijus, izmantoja Vaits, un ka tā būs aizstāvības puses pēdējā lieciniece.

Savukārt prokuratūra plāno vēlreiz izsaukt savu propofola ekspertu Stīvenu Šaferu, lai atspēkotu aizstāvības puses liecības pirms abu pušu noslēdzošajām runām.

Kā ziņots iepriekš, Džeksons bija nolīdzis Mariju kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā. Kardiologs bija līdzās 50 gadus vecajam popmūzikas dziedātājam, kad tas pagājušā gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Kā apliecināja tiesu medicīnas ekspertīze, Džeksons mira no dažādu spēcīgu medikamentu sajaukuma, ko Marijs viņam bija injicējis, lai mūziķis varētu aizmigt. Injicēto preparātu vidū bija arī ļoti spēcīgs anestētiķis propofols. Vēlāk izmeklētāji savā slēdzienā atzina, ka Džeksons ticis nonāvēts, un Marijam tika izvirzīta apsūdzība netīšā nonāvēšanā.

Lai gan Marijs ir atzinis, ka viņš injicējis Džeksonam propofolu, savu vainu viņš neatzīst. Ja zvērināto tiesa atzīs viņu par vainīgu, kardiologam draud brīvības atņemšana uz četriem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits