Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Aptauja: kritusies republikāņu Baltā nama pretendenta Perija popularitāte

ASV republikāņu nometnē turpinoties cīņām par partijas nomināciju kandidēšanai uz Balto namu, sacensību nesenā favorīta Teksasas gubernatora Rika Perija popularitāte strauji kritusies, savukārt atbalsts bijušajam picu tirdzniecības uzņēmuma vadītājam Hērmanam Keinam audzis, un tagad ir vienā līmenī ar Periju, liecina otrdien izplatītās aptaujas dati.

Līderpozīcijās ar 25% jau otro mēnesi pēc kārtas ir bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs, liecina laikraksta "The Washington Post" un telekanāla "ABC News" aptaujas dati.

Perija popularitāte kritusies par 13 procentpunktiem, bet Keina popularitāte par 12 punktiem augusi. Abus kandidātus tagad atbalsta 16% respondentu.

Keins guva uzvaru pagājušajā mēnesī Floridas štatā republikāņu rīkotajā neoficiālajā vēlētāju balsojumā, tā dēvētajās salmu vēlēšanās, kas tiek uzskatīts par svarīgu soli cīņā par partijas nominācijas iegūšanu prezidenta vēlēšanām.

Ceturtajā vietā ar 11% atbalstu ierindojies kongresmenis Rons Pols, kurš atbalsta mazas valdības uzturēšanu, iebilst pret militārajām intervencēm un palīdzības sniegšanu ārvalstīm.

Bijušo Pārstāvju palātas spīkeru Ņūtu Gingriču un kongresmeni Mišelu Bahmani atbalsta 7% respondentu.

Līdz ar atbalsta samazināšanos Perijam sākuši izskanēt aicinājumi, lai sacensībā par republikāņu nomināciju iesaistās populārais Ņūdžersijas gubernators Kriss Kristijs. Tomēr, kā liecina aptaujas dati, Kristiju un bijušo republikāņu viceprezidenta amata kandidāti Sāru Peilinu atbalsta salīdzinoši neliels respondentu skaits - attiecīgi 10% un 9% aptaujāto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits