Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Aptauja: Putina atbalsta reitings sasniedzis teju visu laiku augstāko atzīmi

Krievijā prezidenta Vladimira Putina atbalsta reitings šomēnes sasniedzis 88%, tikai par vienu procentpunktu atpaliekot no visu laiku augstākās atzīmes, liecina trešdien publicētā neatkarīgā pētījuma rezultāti.

61% iedzīvotāju uzskata, ka valsts virzās pareizajā virzienā. Iepriekšējos divos mēnešos šis rādītājs bija 55%, liecina respektablā Levadas centra aptaujas rezultāti.

Aptuveni trīs ceturtdaļas Krievijas iedzīvotāju jeb 72% atbalsta Sīrijā uzsākto Krievijas militāro operāciju, vēl pirms pāris nedēļām konstatēja centra sociologi.

Visu laiku visaugstāko novērtējumu - 89% - Putins sasniedza jūnijā, tomēr nākamajos mēnešos, Krievijai turpinot cīnīties ar ekonomiskajām grūtībām, šis rādītājs nedaudz saruka.

Reitinga lejupslīde apstājās pagājušajā mēnesī, kad Krievija uzsāka militāro operāciju Sīrijā.

Vēl pavisam nesen arī cits ārējais konflikts - Ukrainā - sekmēja Putina atbalsta reitinga pieaugumu, kas iepriekšējos trīs gadus turējās ap 65% atzīmi

Jūnijā veiktajā aptaujā noskaidrojās - seši no desmit Krievijas iedzīvotājiem uzskata, ka sankcijas, ko Rietumi saistībā Ukrainas krīzi noteikuši Krievijai, ir mēģinājums pazemot un vājināt Krieviju.

Tikai 5% pauda pārliecību, ka sankcijas iecerētas, lai Ukrainā apturētu karu.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Krievijas armija 30.septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai.

Atbilstoši oficiāliem datiem nepilna mēneša laikā Krievijas lidmašīnas iznīcinājušas vairāk nekā 8000 mērķu pārsvarā ar augstas precizitātes raķetēm un koriģējamām aviobumbām.

Diena.lv jau vēstīja, ka kaut analītiķi uzskata, ka dažu karavīru nāve Sīrijā ir cena, ko Krievijas iedzīvotāji ir gatavi maksāt par Krievijas kā globālas lielvaras, ar kuru jārēķinās it visā, statusa atjaunošanu, Kremlis Krievijas "veiksmīgo gaisa triecienu kampaņu" glorificējošo ziņu plūsmā pārlieku nepūlas ziņot par upuriem, kas jānes. 

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts un Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits