Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Armēnijas opozīcija pie parlamenta izveido protesta nometni

Vairāki simti Armēnijas opozīcijas atbalstītāju pie parlamenta ēkas izveidojuši protesta nometni, pieprasot premjerministra Nikola Pašinjana atkāpšanos Armēnijai neveiksmīgā Kalnu Karabahas kara dēļ.

Premjers ceturtdien atteicās atkāpties no amata un apsūdzēja armiju centienos sarīkot apvērsumu. Viņam ar izdevās sapulcēt 20 000 cilvēku atbalsta demonstrācijā Erevānā.

Opozīcija savukārt sapulcēja ap 10 000 cilvēku, kas saslēja teltis pie parlamenta ēkas, uzbūvēja barikādes un solīja demonstrācijas turpināt visu laiku.

Piektdienas rītā opozīcijas atbalstītāji bloķēja ielas parlamenta apkaimē un gatavojās jaunam mītiņam.

Opozīcijas partijas Dashnaktsutyun līderis Gegams Manukjans žurnālistiem sacīja, ka opozīcija ar Pašinjanu runās vienīgi par viņa atkāpšanos.

Pašinjans savukārt norādīja, ka ir gatavs runāt ar opozīciju par spriedzes mazināšanu, tomēr draudēja aizturēt oponentus, ja viņi pārkāps likumu.

9.novembrī Armēnija un Azerbaidžāna ar Krievijas atbalstu noslēdza vienošanos par uguns pārtraukšanu Kalnu Karabahas konfliktā, ko Armēnijā daudzi uzskata par kapitulāciju.

Vienošanās paredz, ka armēņi zaudē daļu Kalnu Karabahas pamatteritorijas, kā arī visus drošības buferzonas rajonus, kas kopš 90.gadiem atradās armēņu kontrolē.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir "de facto" neatkarīga armēņu republika. Kaut arī kopš PSRS sabrukuma Azerbaidžāna nekontrolēja Kalnu Karabahu, tā šo armēņu apdzīvoto reģionu uzskata par savu teritoriju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits