Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds
Opozīcijas bloks trešdien paziņoja, ka nominēs Pašinjanu premjerministra amatam

Armēnijas valdošā partija nevirzīs premjera amata kandidātu

Armēnijā valdošā Republikāņu partija sestdien atteicās nominēt jaunu kandidātu premjerministra amatam pēc tam, kad no šī amata atkāpās eksprezidents Seržs Sargsjans un pieauga atbalsts opozīcijas līderim Nikolam Pašinjanam.

Armēniju pēdējās divas nedēļas ir piemeklējusi smaga politiska krīze, ko izraisīja protesti pret Sargsjana stāšanos premjerministra amatā un protestu kustības apgalvojumi, ka Sargsjans un viņa Republikāņu partija mēģina sagrābt varu.

"Republikāņu partija ir nolēmusi neizvirzīt savu kandidātu," sacīja parlamenta vicespīkers un valdošās partijas preses sekretārs Eduards Šarmazanovs, atsaucoties uz tautas interesēm.

Partija nogaidīs, kamēr līdz 30.aprīlim tiks nominēti visi kandidāti, un tad izlems, kuru atbalstīt.

Vēl nebija zināms, vai valdošā partija, kura kontrolē 58 no 105 deputātu mandātiem parlamentā, atbalstīs Pašinjanu vai citu kandidātu. Lai kāds kandidāts tiktu ievēlēts premjerministra amatā, viņam nepieciešamas vismaz 53 balsis.

Šarmazanovs pirms tam bija izteicies, ka viņš personīgi šaubās par to, ka Pašinjans būtu piemērots kandidāts šim amatam.

Valdošā partija iepriekš pavēstīja, ka tā pirmdien paziņos savu nostāju par 1.maija parlamenta balsojumu premjerministra ievēlēšanai.

Partija Plaukstošā Armēnija, kurai ir 31 no 105 parlamenta deputātu mandātiem, sestdien paziņoja, ka tā atbalstīs Pašinjanu.

Šī partija "nepiedāvās [savu] kandidātu un atbalstīs tautas kandidātu, kas ir viņš (Pašinjans)," telekanālam Kentron paziņoja partijas vadītājs Gagiks Carukjans.

Piekāpjoties pieaugošajam spiedienam no protestētāju puses, bijušais prezidents Seržs Sargsjans pirmdien paziņoja par atkāpšanos no nesen iegūtā premjerministra amata.

Opozīcijas bloks trešdien paziņoja, ka nominēs Pašinjanu premjerministra amatam.

Pašinjans ceturtdien noraidīja jelkāda kompromisa iespēju ar varasiestādēm, sakot, ka viņš parlamenta balsojumā 1.maijā ir jāievēl premjerministra amatā. "Ja es netikšu ievēlēts premjerministra amatā, tad Armēnijai vispār premjerministra nebūs," demonstrācijā Erevānā sacīja Pašinjans.

Premjerministra pienākumu izpildītājs Karens Karapetjans atcēla piektdien paredzētas sarunas ar Pašinjanu, kā iemeslu minot to, ka Pašinjans "diktē dienas kārtību".

Konstitucionālās reformas rezultātā Armēnijā prezidentālā pārvalde ir nomainīta ar parlamentāro, un vara turpmāk būs koncentrēta premjera rokās.

 

Top komentāri

hmmm
h
Redz, tas ir tas pats stāsts, kas mums bija pēc 2009.gada janvāra. Mazā, demokrātiskā valstī salīdzinoši vienkārši ir pēc nopietniem tautas nemieriem panākt uz to brīdi opozīcijā esoša kandidāta iecelšanu. Bet no tā neizriet, ka tiks likvidētas mums visiem tik sen zināmās sērgas kā korupcija, diletantisms, nespēja sasniegt kādus knkrētus mērķus. Jau pēc gada būs citas noskaņas. Bet tāda nu ir tā demokrātija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits