Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ārsts, kurš pirmais brīdināja par jauno koronavīrusu, kļuvis par tā upuri

Ķīnas ārsts Li Veņļans, kurš kā viens no pirmajiem bija brīdinājis par jaunā koronavīrusa uzliesmojumu, tagad ir miris no tā izraisītās slimības, paziņoja viņa slimnīca.

34 gadus vecais oftalmologs Li nomira plkst.2:58 piektdien (plkst.20:58 ceturtdien pēc Latvijas laika), teikts paziņojumā Uhaņas Centrālās slimnīcas kontā Ķīnas sociālo mediju platformā Weibo.

Vietējā policija Uhaņas pilsētā decembra beigās bija izteikusi brīdinājumu Li par “baumu izplatīšanu” par šo slimību, teikts mediju ziņās. Slimības uzliesmojumā, kura epicentrs ir Hubei provinces administratīvais centrs Uhaņa, tagad ir inficēti vairāk nekā 28 200 cilvēku visā pasaulē un miruši vairāk nekā 560.

“Mūs ir dziļi apbēdinājusi ārsta Li Veņļana nāve. Mums visiem atzinīgi jānovērtē viņa paveiktais darbs," tviterī paziņoja ANO Pasaules Veselības organizācija (WHO).

Slimnīca, kas dažas stundas pirms tam bija paziņojusi sociālajos medijos, ka Li ir kritiskā stāvoklī, pusstundas laikā pēc šī paziņojuma saņēma apmēram pusmiljonu komentāru, no kuriem daudzos bija pausta cerība, ka Li izveseļosies.

Ķīnā ceturdien tika pabeigta otras jaunās slimnīcas būvniecība koronavīrusa pacientu izolēšanai un ārstēšanai. Cilvēki ar maigākiem simptomiem tika pārcelti uz karantīnas centriem, kas ierīkoti sporta arēnās, izstāžu zālēs un citās sabiedriskās vietās. Ir arī paredzēts sākt jauna pretvīrusa medikamenta izmēģināšanu pacientiem.

Visjaunākais koronavīrusa pacients ir zīdainis, kas piedzima pagājušo sestdien Uhaņā un kura inficēšanās tika apstiprināta 36 stundas pēc piedzimšanas. Zīdainis uzreiz pēc piedzimšanas tika nošķirts no mātes un atrodas mākslīgās barošanas režīmā.

Citām inficētām mātēm ir piedzimuši bērni, kuriem koronavīrusa tests bija negatīvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits