Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Asanžs apsver iespēju iesūdzēt tiesā Austrālijas premjerministri

Pretrunīgi vērtētā tīmekļa medija WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asanžs apsver iespēju iesūdzēt tiesā Austrālijas premjerministri Džūliju Gilardu par apmelošanu, liecina pirmdien publiskota intervija.

Intervijā austrāliešu aktīvistu grupai GetUp Asanžs atklājis, ka noalgojis juristus, lai izpētītu, vai Gilardu iespējams iesūdzēt tiesā par apmelošanu. Asanžs uzskata, ka Gilardas komentāri, ar kuriem viņa nāca klajā 2010.gadā, sakot, ka ASV diplomātisko dokumentu nopludināšana ir pretlikumīga un uzkrītoši bezatbildīga rīcība, ir kaitējuši WikiLeaks finansiālajai dzīvotspējai. "Mēs apsveram iespēju iesūdzēt par apmelošanu, tāpēc es esmu noalgojis juristus Sidnejā, un viņi pēta dažādus veidus, kā varētu iesūdzēt Gilardu par šo paziņojumu," atklājis Asanžs.

Jāatgādina, ka Asanžs šobrīd patvēries Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kas vēlas viņu nopratināt saistībā ar apsūdzībām izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumā, ko Asanžam izvirzījušas divas stokholmietes.

Intervijā GetUp Asanžs norādījis, ka pats projekts WikiLeaks Austrālijā nav atzīts par vainīgu nekādu likumu pārkāpšanā, bet Gilardas izteikumi ir izmantoti pret to. Proti, uzņēmums MasterCard savu īstenoto finansiālo "blokādi" pret WikiLeaks attaisnojis ar Gilardas izteikumiem. "Tātad [Gilardas] paziņojuma ietekme jūtama vēl arvien un tieši ietekmē WikiLeaks finansiālo dzīvotspēju," norādījis Asanžs.

Asanžs, kurš plāno startēt Austrālijas Senāta vēlēšanās, noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits