Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ASV ģenerālis par Ziemeļkoreju: Karš būtu šausminošs, bet nav izslēgts

Ģenerālis Džozefs Danfords, kurš ir ASV prezidenta Donalda Trampa augsta ranga padomnieks militārajos jautājumos, atzinis, ka militāra Savienoto Valstu atbilde Ziemeļkorejas provokācijām būtu šausminošs scenārijs, taču tas netiek izslēgts, vēsta BBC.

Ģenerālis ar šādu paziņojumu nācis klajā pēc tam, kad Trampa stratēģis Stīvs Benons izteicies, ka saspīlējumam starp Ziemeļkoreju un ASV nav militāra risinājuma.

"Kamēr kāds neatrisinās vienādojuma daļu, lai pārliecinātu mani, ka pirmajās 30 konflikta minūtēs konvencionālo ieroču triecienos neies bojā 10 miljoni Seulas iedzīvotāju, nezinu, par ko vispār ir runa. Te nav militāra risinājuma," Benons izteicies izdevumam The American Prospect.

Danfords daļēji piekritis Benona teiktajam, ka militārs konflikts būtu šausminošs, bet, pretēji Trampa stratēģa teiktajam, uzskata, ka militāra atbilde Phenjanai nav variants, kas būtu neaptverams un neiedomājams. 

"Kas man šķiet prātam neaptverami, ir ļaut Ziemeļkorejas līderim Kimam Čen Unam radīt ballistiskās raķetes ar kodolgalviņām, kas var apdraudēt ASV un jau apdraud tuvākā reģiona valstis," komentējis Danfords.

Ģenerālis neslēpa, ka Tramps devis uzdevumu izstrādāt pārliecinošus, realizējamus militārus plānus, un tieši tas arī tiekot darīts.

Jāatgādina, ka Ziemeļkoreja nupat piedraudēja raidīt raķetes ASV teritorijas Klusajā okeānā Guamas virzienā kā "brīdinājuma signālu". Guamā izvietoti vairāki tūkstoši ASV militārpersonu. Pēcāk gan Phenjana savu nostāju mīkstināja, un Kims paziņoja, ka pagaidām raķetes izšautas netikšot, "jo viņš esot gatavs vēl nedaudz paskatīties uz jeņķu muļķīgo un stulbo rīcību".

Tramps vietnē Twitter uzteica Ziemeļkorejas līderi par "vieda lēmuma pieņemšanu". "Alternatīva (proti, raķešu izšaušana uz Guamu), būtu nepieņemama un katastrofiska," izteicies ASV prezidents.

Top komentāri

pirms vai pēc tam, kad ZK būs bumba
p
pamatjautājums - vai karš būs pirms vai pēc tam, kad ZK būs atombumba
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits