Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atbrīvos Čen Una pusbrāļa slepkavības lietā apsūdzēto vjetnamieti

Vjetnamas pilsone Doana Thi Huonga, kas Malaizijā bija apsūdzēta Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una pusbrāļa slepkavības lietā, no ieslodzījuma tiks atbrīvota 3.maijā, sestdien pavēstīja viņas advokāts.

"Cietuma pārvalde mums apliecināja, ka Huonga tiks atbrīvota 3.maijā," ziņu aģentūrai AFP sacīja advokāts Salims Baširs. "Huonga ir priecīgā noskaņojumā. Sagaidāms, ka jaunā sieviete nekavējoties lidos uz Hanoju."

"Saprotams, Huonga pēc ilgā apcietinājuma ir pelnījusi brīvību. Viņa ar nepacietību gaida uz tikšanos ar ģimeni un draugiem," piebilda advokāts.

Malaizijas tiesa jau 1.aprīlī anulēja apsūdzības slepkavībā Vjetnamas pilsonei Doanai, kura tika aizturēta saistībā ar Ziemeļkorejas diktatora pusbrāļa nogalināšanu 2017.gadā Kualalumpuras lidostā.

Mediji vēstīja, ka centienos panākt Doanas atbrīvošanu Vjetnama izvērsusi diplomātisku spiedienu.

Doana atzinusi vainu vieglākā apsūdzībā - miesas bojājumu nodarīšanā, par ko viņai piespriests trīs gadu un četru mēnešu cietumsods, kas stājās spēkā aizturēšanas brīdī 2017.gada februārī un tika samazināts labas uzvedības dēļ.

Jau iepriekš tika prognozēts, ka maija sākumā viņa tiks atbrīvota.

Ja Doana tiktu notiesāta par slepkavību, viņai draudētu nāvessods pakarot.

Martā Malaizijas prokuratūra atcēla apsūdzības slepkavībā Indonēzijas pilsonei Siti Aisjai un atbrīvoja viņu.

Kims Čennams tika noslepkavots Kualalumpuras lidostā 2017.gada 13.februārī, un abas sievietes tika aizturētas dažas dienas pēc slepkavības.

Doana un Siti Aisja tika apsūdzētas par Kima nogalināšanu ar indīgo vielu VX.

Sievietes tiesā apgalvoja, ka viņas ar viltu pārliecinātas, ka piedalās izjokošanā televīzijas realitātes šovā.

Malaizijas varasiestādes uzskata, ka indi slepkavības īstenotājām iedevuši ziemeļkorejieši. Kims Čennams mira aptuveni 20 minūtes pēc uzbrukuma ceļā uz slimnīcu.

Arī Dienvidkoreja apsūdzējusi Ziemeļkoreju, ka tā organizējusi šo slepkavību, kas atmiņā atsauc līdzīgus gadījumus, kādi tika pieredzēti Aukstā kara laikā. Dažas dienas pēc slepkavības Malaizija valsti ļāva pamest ziemeļkorejiešiem, kas tika turēti aizdomās, ka viņi bijuši slepkavības īstenotāju instruktori.

Kā skaidroja apsūdzēto sieviešu advokāti, slepkavības organizētāji bijuši četri ziemeļkorejieši, kas redzēti lidostā tiekamies ar abām sievietēm un kas no notikuma vietas aizbēga pēc uzbrukuma.

Kims Čennams kādu laiku tika uzskatīts par tēva Kima Čenira potenciālo amata mantinieku, tomēr pēc skandāla, kas izraisījās, Kimam Čennamam 2001.gadā mēģinot ar viltotiem dokumentiem ieceļot Japānā, lai tur apmeklētu Disnejlendu, viņš tēva labvēlību zaudēja. Kopš tā laika viņš dzīvoja ārpus valsts, galvenokārt Ķīnai piederošajā Makao.

Singapūras Starptautisko attiecību institūta eksperts Īsuns Oi uzskata, ka lēmums neapsūdzēt sievietes slepkavībā, visticamāk, nozīmēs šīs lietas beigas.

"Tās lielā mērā ir beigas, un īstie vainīgie acīmredzot slēpjas aiz diplomātiskās imunitātes," norādīja eksperts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits