Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

"Atver tās nolādētās durvis!" - Bild atklāj, kas dzirdams melnās kastes ierakstos

150 cilvēkiem liktenīgās Germanwings lidmašīnas Airbus A320 kapteinis Patriks Sonheimers kliedza "Atver tās nolādētās durvis!", tikmēr 28 gadus vecais otrais pilots Andreass Lubics, kurš bija ieslēdzies pilota kabinē, neatbildēja ne vārda. Mirkli vēlāk lidmašīna ietriecās Francijas Alpos, burtiski sašķīstot druskās. Vācijas laikraksts Bild publicējis no aviolainera melnās kastes iegūtās informācijas atšifrējumu, vēsta ārvalstu mediji.

Ieraksta sākumā vēl Barselonas lidostā kapteinis atvainojas pasažieriem par teju pusstundas kavēšanos, bet sola, ka Diseldorfā lidmašīna ieradīsies laikus. Nākošās 20 minūtes kapteinis Sonheimers sarunājas ar otro pilotu Lubicu. Pēc Bild iegūtās informācijas, Lubics kolēģim teicis, lai jebkurā brīdī dodas uz tualeti - nokārtot dabiskās vajadzības kapteinis Barselonā nav paspējis. Lubics saka, ka pārņems lidmašīnas vadību.

Plkst. 10.27 lidmašīna ir sasniegusi 38 000 pēdu augstumu un dzirdams, kā Sonheimers aicina otro pilotu sagatavot lidmašīnu, lai nosēstos Diseldorfas lidostā.

Saskaņā ir izmeklēšanā iegūto informāciju, Lubica atbildes pārsvarā ir lakoniskas, piemēram, "cerams" vai "redzēsim".

Pienācis brīdis, kad Lubics kapteinim saka "Tagad varat doties [uz tualeti]". Divas minūtes vēlāk Sonheimers atbild "Varat pārņemt [lidmašīnas vadību]". Dzirdams, kā tiek atbīdīts pilota krēsls, atveras un atkal aizveras pilotu kabīnes durvis.

Plkst. 10.29 lidmašīna sāk samazināt augstumu, vēl pēc trim minūtēm ar tās apkalpi neveiksmīgi cenšas sazināties dispečeri.

Atskan trauksmes signāls, vēl pēc mirkļa skaļš troksnis, kapteinim cenšoties iekļūt kabīnē. "Dieva dēļ, atver durvis!" viņš kliedz. Saskaņā ar ziņojumu, dzirdami arī uztraukto pasažieru kliedzieni.

Plkst. 10.35 ierakstā atskans skaļš, metālisks troksnis, kapteinim Sonheimeram ar cirvi cenšoties kabīnes durvis izgāzt. Minūti vēlāk atskan vēl viens trauksmes signāls, jo lidmašīna ir bīstami pietuvojusies zemei. "Atver sasodītās durvis," vēlreiz kliedz kapteinis.

Tikmēr Airbus 320A uzņēmis kursu tieši uz Alpiem. Ierakstā dzirdams, ka Lubics elpo, taču nesaka ne vārda.
Plkst. 10.40 lidaparāts pilnā ātrumā ietriecas kalnos. Vēl mirkli pirms tam dzirdami pēdējie pasažieru kliedzieni.

Diena.lv jau vēstīja, ka Lubics slēpa slimības lapu par dienu, kad notika katastrofa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits