Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Austrālijā kopā ar vecu skapi nopirkti un medijos nopludināti slepeni valdības dokumenti

Austrālijā sākta izmeklēšana par faktu, ka slepeni un ierobežotas pieejamības dokumenti nonākuši publiskā apritē pēc tam, kad netīšām atstāti skapī, kas nogādāts pārdošanai lietotu mēbeļu veikalā.

Australian Broadcasting Corp. šajā nedēļā publicēja ierobežotas pieejamības informāciju no esošās un iepriekšējo valdību dokumentiem. Austrālijas lielākais medijs ABC trešdien atklāja, ka šī informācija atrasta slēgtos skapjos, kas iegādāti veikalā Canberra. Medijs to raksturojis kā vienu no Austrālijas vēsturē vērienīgākajiem drošības pārkāpumiem, jo uzieti vairāki simti dokumentu, vairums no kuriem ir klasificēti.

Sākta neplānoti zudušo dokumentu atraduma apzināšana, īsi komentējis Austrālijas premjera biroja vadītājs Martins Parkinsons.

Dokumenti nonākuši atklātībā, jo kādreiz valdības namā izmantotās mēbeles nonākušas līdz veikalam, kur tās iespējams lēti iegādāties.

"Pirkums var izrādīties vēl izdevīgāks, ja attiecīgās preces ir divi smagi skapji, kuru atslēgas neviens nevar atrast. (..) Tie nopirki ļoti lēti un stāvēja neatvērti vēl vairākus mēnešus, līdz tika atvērti ar urbja palīdzību," ziņoja ABC, neatklājot informāciju ne par konkrētu veikalu, ne mēbeļu pircēju.

Austrālijā ierasts, ka valdības dokumenti tiek glabāti aizzīmogoti un nepieejami 20 gadus, un tad tie tiek publiskoti.

Šonedēļ atklātībā nonākušie dokumenti atklāj ziņas par piecu iepriekšējo valdību darbu aizvadīto desmit gadu laikā, ieskaitot Austrālijas Federālās policijas 400 valsts drošības ziņojumus; iepriekšējiem premjeriem sniegtu informāciju par cilvēku izolēšanu mājvietā un riskiem, kuru dēļ vēlāk gāja bojā cilvēki, kā arī apspriedēm par cilvēka tiesībām klusēt policijas nopratināšanas laikā.

Kļūme notikusi laikā, kad Austrālijā norit plašas debates par jauniem likumiem ar mērķi mazināt ārvalstu iejaukšanos tās politikā.

Cilvēku reakcijā uz šo misēkli netrūkst asprātības.

 

Top komentāri

Liene
L
Interesants raksts par skapi - https://up-mebeles.lv/skapji/
Karlīne
K
Gaumīgas virtuves iekārtas pēc pasūtījuma - https://up-mebeles.lv/virtuves-iekartas/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits