Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Austrālijas premjers pārliecināts - uztvertie signāli patiešām ir no avarējušā Malaizijas lainera melnās kastes

Divreiz signāli saklausīti nedēļas nogalē un divreiz - otrdien. Abots norādīja, ka lidaparāta vraka meklēšanā iesaistītajai komandai nepieciešama jebkura sīkākā informācija, kamēr vien melnās kastes baterija spēs to darbināt. 
Amatpersonas ir pārliecinātas, ka signāli, kas sadzirdēti Indijas okeānā, nākuši no avarējušā Malaysia Airlines lidaparata melnās kastes, uzstājoties Ķīnā, paudis Austrālijas premjers Tonijs Abots.

Austrālijas velkonis esot četras reizes sadzirdējis signālus, bet vēl vienu reizi signāls uztverts avarējušajā lainera meklējumos iesaistītajā lidmašīnā P-3 Orion, tomēr maz ticams, ka šis signāls nācis no avarējušās lidmašīnas melnās kastes, vēsta BBC.

"Meklēšanas apgabals ir krietni sašaurināts, jo vairākas dienas ir saņemti šie signāli," pauda Abots. "Tomēr pašlaik esam nonākuši tiktāl, ka melnās kastes signāls sāk izsīkt," viņš piebildis. 

Meklējumu teritorija ir jau vairākkārt precizēta un sašaurināta, taču šis process ir ļoti sarežģīts un nesola drīzus panākumus, jo avarējušās lidmašīnas paliekas un melnā kaste atrodoties okeānā 4,5 kilometru dziļumā.

"Tie ir centieni ieraudzīt nelielu koferi dziļā ielejā, pašam stāvot augsta kalna virsotnē, turklāt darot to pilnīgā tumsā", tā ceturtdien tika raksturota pazudušās Malaizijas lidmašīnas atlūzu meklēšanas operācija. Šī jau kļuvusi par dārgāko meklēšanas operāciju aviokatastrofu vēsturē, bet nu ir pamatotas aizdomas, ka glābējiem jārēķinās arī ar citu šķērsli – pamatīgu dziļumu, jo nedēļas sākumā fiksētie elektroniskie signāli, kas varētu būt aviolainera melnās kastes raidīti, nākuši no 4,5 kilometru dziļuma, ziņoja CNN.

Jau vēstīts, ka meklēšanas laikā aizvadītās nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā izdevies uztvert elektroniskus signālus, kas varētu būt aviolainera melnās kastes pārraidīti. Izmeklētāji norāda, ka tas pašlaik ir labākais pavediens, kas ir meklēšanas komandu rīcībā.

BBC vēsta, ka, analizējot saņemtos signālus, pārmeklējamā teritorija sašaurināta vēl vairāk – tagad tas ir aptuveni 58 000 kvadrātkilometru liels Indijas okeāna apgabals.

Malaysia Airlines aviolaineris ar 239 cilvēkiem uz klāja mīklainos apstākļos bez pēdām pazuda 8.martā, kad bija ceļā no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras uz Pekinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits