Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrumjeruzalemē izcēlušās palestīniešu un ebreju kolonistu sadursmes

Jeruzalemes Šeihdžaras rajonā naktī uz otrdienu izcēlušās asas palestīniešu un ebreju kolonistu sadursmes, kuru laikā puses apmētājušas viena otru ar akmeņiem, krēsliem un petardēm.

Šeihdžarā ebreju kolonistu grupas mēģina izlikt no mājām vairākas palestīniešu ģimenes. Iepriekš izlikšanas mēģinājumi izraisīja protestus un sadursmes, kas noveda pie 11 dienu ilgā kara Izraēlas un Gazas joslas kaujinieku starpā pagājušajā mēnesī.

Izraēlas policija un robežsardzes amatpersonas paziņojušas, ka Šeihdžarā, anektētajā Austrumjeruzalemē, aizturēti četri cilvēki. Kura puse sāka sadursmes, nav zināms. Policija ziņo, ka cietusi kāda sieviete, kurai pa muguru trāpījis akmens.

Sarkanais Pusmēness ziņo, ka viņu komandas sniegušas medicīnisko palīdzību 20 palestīniešiem, tostarp 16 cilvēkiem, kuri saelpojušies piparu gāzi un asaru gāzi. Citi cietuši no gumijas lodēm.

Sarkanais Pusmēness vēsta, ka kolonisti apmētājuši ar akmeņiem vienu no viņu neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnām, bet citu Izraēlas drošības spēki aplējuši ar "skunksu ūdeni".

"Skunksu ūdens", kam piemīt sintētiski izraisīta smaka, kuru skunkss izdala plēsoņu atbaidīšanai, izstrādāts, lai bez upuriem izdzenātu demonstrantus un aizdzītu uz izraēliešu karavīriem akmeņus metošus palestīniešus.

Šeihdžarā ilgstoši valda spriedze, ebreju kolonistiem turpinot centienus izlikt no mājām palestīniešu ģimenes. Šis konflikts kļuvis par pārbaudījumu jaunajai Izraēlas valdībai, kurā pārstāvētas trīs partijas, kas atbalsta kolonistus.

Izraēlas ģenerālprokurora iejaukšanās nemieru kulminācijas brīdī apturējusi tūlītēju izlikšanu, bet tiesību aizstāvju grupas bažījas, ka, starptautiskajai uzmanībai mazinoties, tuvākajos mēnešos izlikšana var turpināties, kas savukārt var izprovocēt jaunu asinsizliešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits