Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Autoražotājs Saab pārdots Ķīnas investoriem

Zviedrijas autobūves kompānijas Saab Automobile mātesuzņēmums Swedish Automobile piektdien paziņoja, ka noslēdzis darījumu, lai pārdotu 100% grūtībās nonākušā autoražotāja akciju Ķīnas partneriem Pang Da Automobile Trade Co. un Zhejiang Youngman Lotus Automobile. Akcijas paredzēts pārdot par 100 miljoniem eiro (70,28 miljoniem latu).

"Swedish Automobile paziņo, ka ar Pang Da un Youngman noslēgts vienošanās memorands, lai pārdotu un iegādātos 100% Saab Automobile un Saab Great Britain Ltd. akciju par 100 miljoniem eiro," teikts kompānijas paziņojumā.

Pēc šī paziņojuma tiesas ieceltais uzņēmuma administrators Gijs Lofalks atcēla iesniegumu pārtraukt Saab reorganizāciju. Lofalks lūdza tiesu pārtraukt Saab reorganizācijas procesu, uzskatot, ka vienošanās ar Ķīnas partneriem cietīs neveiksmi.

Swedish Automobile šonedēļ paziņoja, ka Ķīnas partneri nav spējuši pildīt savas līgumā paredzētās saistības un piešķirt Saab atbalsta finansējumu 70 miljonu eiro (49,2 miljonu latu) apmērā, kamēr uzņēmums īsteno trīs mēnešu restrukturizācijas procesu, kas tika sākts septembrī.

Jāatgādina, ka 2010. gada sākumā Saab pēdējā brīdī tika izglābts, jo uzņēmumu no ASV autoražošanas giganta General Motors, kas bija stipri cietis globālās finanšu krīzes dēļ, atpirka nelielais nīderlandiešu uzņēmums Spyker, kas tagad pazīstams kā Swedish Automobile.

Kopš tā laika jaunajam īpašniekam nācies pārdzīvot vienu skaidras naudas krīzi pēc otras. Swedish Automobile nesen piedzīvojusi bankrota draudus un jūlijā bija spiesta aizkavēt darbinieku algu izmaksu, apgalvojot, ka paredzētie investoru līdzekļi nav tikuši saņemti laikā. Turklāt Saab ražošana ar dažādiem pārtraukumiem tikusi apturēta jau kopš aprīļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits