Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aviokompāniju šefi Germanwings traģēdijas vietā izvairās no mediju jautājumiem

Aviokompānijas Lufthansa vadītājs Karstens Špors  un tā meitasuzņēmuma Germanwings šefs Tomass Vinkelmans trešdien ieradās Francijā, Alpos, kur avarēja Germanwings laineris.

BBC raksta, ka abi aviokompāniju priekšnieki saniknojuši klātesošo mediju pārstāvjus, atsakoties atbildēt uz viņu uzdotajiem jautājumiem. 

Špors, apmeklējot Alpus, medijiem pauda, ka "mums ir ļoti, ļoti žēl, ka Lufthansa struktūrās, kur veltām būtisku fokusu drošībai, noticis tik šausminošs atgadījums".

Abu aviokompāniju priekšnieki apliecinājuši, kas nodrošinās palīdzību bojāgājušo tuviniekiem tik ilgi, cik "palīdzība būs nepieciešama".

Nule kā kļuvis zināms, ka Germanwings mātes kompānija Lufthansa bija informēta par liktenīgā reisa otrā pilota Andreasa Lubica, kuru vaino lainera Airbus A320 apzinātā nogāšanā, depresijas periodu.

Iepriekš Lufthansa paziņoja, ka Lubics uz vairākiem mēnešiem pārtraucis pilota apmācības procesu, taču neesot atklājis, kāpēc. The Washington Post raksta, ka Lufthansa vadība sākotnēji apgalvojusi, ka nav zinājusi par problēmām ar tolaik topošā pilota garīgo veselību. Taču tagad Lufthansa publiskojusi elektronisko saraksti no 2009.gada, kuri apliecina - Lubics savus lidošanas instruktorus informējis, ka cieš no smagas depresijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits