Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Avots ziņai par Kima tēvoča izbarošanu suņiem bijis Ķīnas satīriķa tvīts

Avots pēdējās dienās lielu ažiotāžu izraisījušajai ziņai par to, ka nežēlastībā kritušais Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna tēvocis nodots saplosīšanai suņiem, izrādījies populāra ķīniešu satīriķa tvīts, pirmdien vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA 13.decembrī vēstīja, ka diktatora tēvocim Čanam Sonthēkam, kurš ilgu laiku vadījis jaunā Kima "reģentu padomi" un tika uzskatīts par otro cilvēku valstī, izpildīts tiesas piespriestais nāvessods par valsts varas gāšanas mēģinājumu.

Nekādas detaļas par nāvessoda izpildīšanu netika sniegtas.

Vēl dienu pirms tam Honkongas avīze Wen Wei Po ziņoja, ka nežēlastībā kritušais tēvocis nav vis nošauts, kā tas parasti notiek Ziemeļkorejā, bet gan izģērbts un tad kopā ar pieciem citiem notiesātajiem iemests apēšanai būrī, kurā bijuši 120 izbadējušies suņi.

Pēc 12 dienām šo ziņu pārpublicēja respektablais Singapūras laikraksts Straits Times, bet tad šo vēsti, atsaucoties uz šo izdevumu, aktīvi sāka tiražēt ASV un Eiropas mediji.

Tomēr, kā noskaidrojies, laikraksts Wen Wei Po savā publikācijā burtiski vārdu pa vārdam atkārtojis tvītu, kuru Ķīnas mikroblogu vietnē Tencent Weibo publicējis ar pseidonīmu Phenjans Šoi Senhu pazīstamais satīriķis.

Avīze gan netika savus lasītājus informējusi, ka mikroblogu, kurā vēsts sākotnēji parādījusies, rotā Kima Čenuna karikatūras - lapas fonā redzami zīmējumi, kuros Kims Čenuns stāv uz balkona un rāda nepiedienīgu žestu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits