Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Āzijas Attīstības bankas delegātēm Indijā ieteikts nevilkt īsus svārkus

Sievietēm, kuras apmeklēs Āzijas Attīstības bankas (ADB) ikgadējo sanāksmi Deli, ieteikts nevilkt īsus svārkus, jo tie var izprovocēt seksuālu uzmākšanos, liecina bankas mājaslapā publiskotais paziņojums.

ADB valde, ko veido pārstāvji no katras dalībvalsts, šajā nedēļas nogalē sapulcēsies Indijas galvaspilsētā, lai diskutētu par globālo ekonomiku. Plānots, ka uz sanāksmi Indijā ieradīsies delegāti no gandrīz 70 valstīm, un banka viņiem visiem ieteikusi ģērbties atturīgi šajā konservatīvajā valstī.

Sievietēm banka ieteikusi neatsegt kājas un nevilkt īsas kleitas, jo "tas var aizskart indiešu jūtas un novest pie seksuālas uzmākšanās". Banka arī norādījusi, ka skūpstīšanās un apskaušanās Indijā tiek uzskatītu par "daļu no seksa", un lūgusi delegātus to nedarīt. "Pat pāriem sadoties rokās nav laba doma," norādīts ADB rekomendācijās.

Tiesa, ADB ieteikums nevalkāt īsus svārkus pēc neilga laika no bankas mājaslapas tika izņemts. ADB preses pārstāve skaidroja, ka viņi tikai vēlējušies nodot vēstījumu delegātiem, lai viņi ģērbjas saprātīgā biznesa aprindām piemērotā stilā.

ADB sanāksme oficiāli sāksies sestdien, bet divas dienas pirms tam tiek organizēti dažādi semināri.

Indijas sabiedrībā šobrīd aktualizējies jautājums par seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm. Pastiprinātas uzmanības lokā šī problēma nonāca pēc tam, kad sabiedriskajā autobusā Deli decembrī tika nežēlīgi izvarota kāda studente, kura vēlāk no gūtajām traumām mira.

Šaušalīgais noziegums izraisīja plašas demonstrācijas visā valstī, sabiedrībai paužot sašutumu par drošības trūkumu, ar kādu nākas saskarties sievietēm. Tomēr ANO īpašais ziņotājs par vardarbību pret sievietēm trešdien Deli paziņoja, ka šie protesti un demonstrācijas acīmredzot nav spējušas panākt uzlabojumu cīņā pret seksuāla rakstura noziegumiem. "Seksuāla vardarbība un uzmākšanās Indijā joprojām ir plaši izplatīta un notiek publiskās telpās, ģimenē vai darbavietā," pēc desmit dienu ilgas faktu izpētes secinājis ANO ziņotājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits