Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bakijevs noliedz savu saistību ar etniskajām sadursmēm Kirgizstānā

Kirgizstānas gāztais prezidents Kurmanbeks Bakijevs svētdien noliedza jebkādu saistību ar asiņainajām etniskajām sadursmēm Kirgizstānas dienvidos, kurās līdz šim dzīvību zaudējuši jau 82 cilvēki un vairāk nekā 1000 guvuši ievainojumus."Kirgizstāna kā republika šodien var zaudēt valsts suverenitāti. Cilvēki iet bojā, un neviens no tagadējās valdības nevar viņus aizsargāt," paziņojumā norādīja Bakijevs.

"Pagaidu valdība nevis mobilizē visus nepieciešamos resursus un aptur konfliktu, bet sniedz intervijas un rīko preses konferences, lai apmelotu gan mani, gan manus radiniekus, lai apvainotu mūs saistībā ar nemieriem Kirgizstānas dienvidos. Es paziņoju, ka tie ir klaji meli. Lai Dievs viņus tiesā. Vēstures gaitā viss nonāks tam paredzētajā vietā. Patiesība uzvarēs," teica gāztais prezidents.Jau vēstīts, ka opozīcijas protestu pārņemtajā Kirgizstānā 7.aprīlī demisionēja valdība un opozīcija izveidoja savu ministru kabinetu. Sadursmēs starp opozīcijas protestētājiem un miliciju Biškekā gāja bojā vismaz 85 cilvēki un vairāk nekā 1600 tika ievainoti.Pēc vienošanās, kas tika panākta ar ASV, Krievijas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) prezidējošās valsts Kazahstānas starpniecību, Bakijevs 15.martā atstāja Kirgizstānu, devās uz Kazahstānu, bet vēlāk ieradās Baltkrievijā.Gāztajam prezidentam Kirgizstānā atņēma tiesisko imunitāti un izvirzīja apsūdzības vairākos smagos noziegumos, tostarp masu slepkavībā. Sankciju Kurmanbeka Bakijeva aizturēšanai tiesa izdeva 4.maijā, bet pēc nedēļas Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra saņēma Kirgizstānas pieprasījumu par viņa izdošanu.Baltkrievijas autoritārais prezidents Aleksandrs Lukašenko jau iepriekš paziņoja, ka Minska neizdos Bakijevu Kirgizstānai.Krievijas aģentūra "Interfax", atsaucoties uz anonīmu avotu diplomātiskajās aprindās Maskavā, maija beigās ziņoja, ka Bakijevs ir pametis Baltkrieviju un atpūšoties Turcijas Vidusjūras kūrortā Belekā netālu no Antaljas. Taču Turcijas vēstniecība Kirgizstānā noliedza, ka Bakijevs atrastos Turcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits