Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Baltais nams neapstrīdēs marihuānas legalizēšanu atsevišķos štatos

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija ceturtdien paziņoja, ka tā negrasās apstrīdēt marihuānas legalizēšanu Kolorādo un Vašingtonas pavalstīs.

Tieslietu ministrijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka no abām pavalstīm tiek sagaidīts, ka tās nodrošinās "striktu uzraudzības sistēmu", lai garantētu, ka marihuāna nenonāk nepilngadīgo rokās un no tās legalizēšanas labumu negūst noziedzīgie grupējumi.

Ministrija uzsver, ka kontroles sistēmai ir jābūt darboties spējīgai, nevis tikai formālai. Šāds paziņojums jau izraisījis marihuānas legalizēšanas atbalstītāju atzinību.

Jāatgādina, ka Vašingtonas un Kolorādo štatu vēlētāji pērn referendumos atbalstīja izmaiņas likumos, ar kurām legalizēta neliela marihuānas daudzuma atrašanās privātpersonu īpašumā. Federālā līmenī marihuāna joprojām tiek uzskatīta par nelegālu narkotisku vielu.

Citos Savienoto Valstu štatos marihuānas tirdzniecība un ražošana atļauta medicīniskiem nolūkiem, bet citos dekriminalizēta neliela marihuānas daudzuma glabāšana personīgai lietošanai.

Kā noskaidrots šogad ASV veiktajā aptaujā, 52% respondentu uzskata, ka marihuāna būtu jālegalizē. Savukārt 48% atzinuši, ka vismaz reizi paši lietojuši marihuānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits