Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Baltijas jūrā pirāti uz vairākām stundām nolaupa kravas kuģi

Atsaucoties uz Zviedrijas policijas izplatīto paziņojumu, Somijas ziņu aģentūra STT vēsta, ka kuģa nolaupīšana notikusi naktī uz 24.jūliju Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos starp Gotlandi un Ēlandi.
Baltijas jūrā pie Zviedrijas krastiem pagājušajā nedēļā pirāti uz vairākām stundām nolaupījuši kravas kuģi ar Maltas karogu, piektdien vēsta Somijas un Zviedrijas mediji.

Aptuveni desmit maskās tērptu un ar šautenēm bruņojušos pirātu, izliekoties par policijas pārstāvjiem, izkāpuši uz kravas kuģa "Arctic Sea" klāja, sasējuši un piekāvuši 15 apkalpes locekļus un pārmeklējuši kuģi, taču pēc aptuveni 12 stundām devušies prom.

Kuģi apkalpojošā Somijas kompānija "Solchart Management" par incidentu sākotnēji informējusi tikai Krievijas vēstniecību Helsinkos, kas savukārt vērsusies pie Zviedrijas varas iestādēm ar prasību paskaidrot notikušo. Kompānija "Solchart Management" ar policiju sazinājusies tikai 28.jūlijā.

Pirāti pārvietojušies ar ātrlaivu, uz kuras sāniem bijis uzkrāsots uzraksts "Policija". Tomēr Zviedrijas policijas pārstāvji uzsver, ka nolaupītāji nav bijuši nedz policijas, nedz kādas citas varas iestādes pārstāvji, un pieļauj, ka pirāti cerējuši uz kuģa atrast narkotiku kravu.

Visi apkalpes locekļi bijuši Krievijas pilsoņi, un kuģis ar zāģmateriālu kravu patlaban turpina ceļu no Somijas uz Alžīriju.

Zviedrijas policija, kas sākusi lietas izmeklēšanu, norādīja, ka tai pagaidām nav izdevies sazināties ar "Arctic Sea", kas pašlaik, domājams, atrodas jūrā netālu no Spānijas vai Portugāles krastiem.

Izmeklēšanas vadītājs Ingmars Īsaksons STT pavēstīja, ka šī ir pirmā reize, kad Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos tiek nolaupīts kāds kuģis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits