Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltkrieviju ar pirmo repatriācijas avioreisu pametis 431 Irākas migrants

No Minskas uz Bagdādi devusies lidmašīna ar 431 Irākas migrantu, kas Baltkrievijā bija ieradies, lai nelegāli iekļūtu Eiropas Savienībā (ES), ceturtdien pavēstīja Irākas vēstniecība Maskavā.

"Tikko izlidoja lidmašīna. Tajā ir 431 cilvēks," izsakoties par migrantu repatriācijas pirmo avioreisu, ziņu aģentūrai "Interfax" apliecināja Irākas misijas pārstāvis.

Citi reisi pagaidām netiek plānoti, viņš piebilda.

Vēstniecības pārstāvis iepriekš sacīja, ka repatriācijas reisa lidmašīna vispirms nosēdīsies Irākas Kurdistānas galvaspilsētā Erbīla un tad dosies tālāk uz Bagdādi.

Baltkrievijā šobrīd atrodas aptuveni 7000 migrantu, un 2000 no viņiem apmetušies nometnē pie Polijas robežas, ceturtdien pavēstīja Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko preses sekretāre Natālija Eismonte.

Savukārt Polija ceturtdien pavēstīja, ka aizturējusi 100 migrantus, kas naktī nelegāli iekļuvuši no Baltkrievijas teritorijas Polijā.

Robežas žogu pirms tam, pēc visa spriežot, izpostījuši Baltkrievijas dienestu pārstāvji, bet migranti apmētājuši Polijas drošības spēkus ar akmeņiem, šādi novēršot uzmanību no netālu notiekošā mēģinājuma robežu šķērsot nelegāli, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits