Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bandu karš Ekvadoras cietumā prasa 68 dzīvības

Vismaz 68 cilvēki gājuši bojā nemieros, kas izcēlušies vienā no Ekvadoras pilsētas Gvajakilas cietumiem. Cīņās starp konkurējošām narkotiku tirgotāju bandām izmantoti gan šaujamieroči, gan sprāgstvielas, kas nelegāli nogādātas ieslodzījuma vietā. Divu mēnešu laikā šis ir jau otrais slaktiņš šajā cietumā – septembrī nemieros gāja bojā 119 ieslodzītie.

Policijas spēkiem bija nepieciešamas vairāk nekā deviņas stundas, lai apslāpētu nemierus un atjaunotu kārtību ieslodzījuma vietā, raksta AFP. Gvajas provinces gubernatora administrācija vēstījusi, ka nemieri izcēlušies pēc tam, kad no ieslodzījuma atbrīvots vienā no cietuma korpusiem turētās bandas līderis. Citas bandas vēlējušās pārņemt kontroli pār šo grupējumu, bet, kad tas nav izdevies mierīgā ceļā, sarīkojušas uzbrukumu. Siena, kas nošķir korpusus, uzspridzināta, izmantojot dinamītu, bet pēc tam sākusies apšaude – izmeklēšana liecina, ka šaujamieroči bijuši abu konfliktējošo pušu rīcībā. Cietumsargi uzskatījuši par labāku šajā konfliktā neiejaukties, pametot ieslodzījuma vietas teritoriju un gaidot papildspēkus.

Reuters norāda, ka vardarbība Ekvadoras cietumos pieņemas spēkā, tas saistīts ar to, ka ieslodzījuma vietas ir pārpildītas un tajās nav iespējams nodrošināt kārtību. Gvajakilas cietums paredzēts 5300 ieslodzītajiem, bet pašlaik tajā atrodas vismaz 8500 cietumnieku, turklāt daudzi no viņiem vēl nav notiesāti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits