Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bijušajam Libērijas prezidentam par kara noziegumiem piespriests 50 gadu cietumsods

Īpaši izveidotā tiesa Sjerraleones lietā trešdien bijušajam Libērijas prezidentam Čārlzam Teiloram par kara noziegumiem piesprieda 50 gadu cietumsodu par Sjerraleones nemiernieku apbruņošanu apmaiņā pret "asins dimantiem".

Teilors tiesas spriedumu var pārsūdzēt. Sagaidāms, ka cietumsodu Teilors izcietīs Lielbritānijā.

Jāatgādina, ka tiesa 26.aprīlī atzina viņa vainu visos 11 apsūdzības punktos attiecībā uz kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci, kuros viņš tika apsūdzēts par bruņojuma piegādi Revolucionārās apvienotās frontes (RAF) nemierniekiem, kas nesodīti esot nogalinājuši un kropļojuši cilvēkus.

Prokurori apgalvoja, ka Teilors par to saņēmis no RAF "majonēzes burkas" ar tā dēvētajiem "asins dimantiem", no kuriem vienu sauju viņš savulaik esot uzdāvinājis supermodelei Naomi Kempbelai, kurai saistībā ar to bija jāliecina tiesā.

Desmit gados līdz 2001.gadam Sjerraleones pilsoņu karā gāja bojā aptuveni 120 000 cilvēku, un tajā Revolucionārās apvienotās frontes nemiernieki, kurus prokurori raksturoja kā Teilora "surogātarmiju", sakropļoja tūkstošiem civiliedzīvotāju, nocērtot viņiem locekļus.

Teilors tika arestēts Nigērijā 2006.gada martā trīs gadus pēc tam, kad bija atkāpies no prezidenta amata. Viņš tika nogādāts īpašās tiesas galvenajā mītnē Frītaunā, bet 2006.gadā ANO Drošības padome atļāva viņu pārvest uz Hāgu, norādot, ka viņa palikšana Āfrikā var apdraudēt mieru un stabilitāti šajā reģionā. Šī bija visu laiku pirmā prāva pret kādas Āfrikas valsts vadītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits