Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Britu karaļnams nolemj iegādāties Vorhola gleznotos Elizabetes II portretus

Lielbritānijas karaļnama labdarības fonds iegādājies četrus popārta mākslinieka Endija Vorhola slavenos karalienes Elizabetes II portretus. Krāsainie portreti atdarina oficiālu Elizabetes II fotogrāfiju, kas uzņemta viņas sudraba jubilejas svinībām 1977.gadā.

Vorhola gleznas līdz ar citiem mākslas darbiem būs apskatāmas izstādē Portraits of a Monarch, kas no novembra norisināsies Vindzoras pilī. Izstādē tiks demonstrētas Lielbritānijas valdnieku ģīmetnes, no kurām vecākā radīta 15.gadsimtā.

"Portreti ir darināti ļoti interesantā un mūsdienīgā tehnikā, ko Endijs Vorhols popularizēja - zīdspiedumā, kurā izmantotas ļoti košas krāsas un kas radīts vairākos eksemplāros," teica karaļnama pārstāve Džeina Robertsa. "Tie tiks iekļauti kolekcijā, kurā sastopami arī 400 līdz 600 gadus veci darbi." Robertsa sacīja, ka Elizabete II esot sankcionējusi pirkumu.

"Vorhola gleznas daudzējādā ziņā uzskatāmas par svarīgāko populāro karalienes attēlu, kas izveidots pēdējo desmitgažu laikā," viņa norādīja.

1987.gadā mirušais Vorhols bija viens no finansiāli veiksmīgākajiem 20.gadsimta māksliniekiem. Viņš izmantoja līdzīgu tehniku, lai izveidotu aktrises Merilinas Monro, agrākās ASV pirmās lēdijas Džekijas Kenedijas un rokenrola leģendas Elvisa Preslija portretus. Karalienes portretus mākslinieks izveidoja 1985.gadā.

Izstāde Portraits of a Monarch ilgs līdz 2013.gada jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits